TOTS 21

Els treballadors de BIC, que s’enfronten a un ERO, reclamen amb una pancarta que no hi hagi ni un acomiadament. Foto: Eloi Tost

El grup parlamentari del PSC al Parlament ha entrat a registre una proposta de resolució que insta a la Generalitat a mediar entre l’empresa BIC Graphic i els treballadors i treballadores per garantir la continuïtat dels actuals llocs de treball, segons ha anunciat la diputada socialista Rosa Maria Ibarra.

Cal recordar que l’empresa en qüestió ha anunciat la seva voluntat d’acomiadar 52 treballadors mitjançant un expedient de regulació basat en l’amortització dels llocs de treball per la reducció de tempos i d’implementació de torns laborals de 12 hores.

Des del grup socialista creiem que aquesta opció no és vàlida ja que no s’ha negociat amb els representants dels treballadors i treballadores, ni se’ls ha facilitat la informació adient per poder validar o no la proposta de l’empresa amb total seguretat”, ha explicat Ibarra.

En conseqüència, “des del grup del PSC volem que el Parlament mostri de forma inequívoca el seu suport als treballadors i treballadores de BIC Graphic.”

En la mateixa direcció la diputada vallenca ha tornar a demanar al Govern en funcions del senyor Aragonès “que reactivi d’una vegada el Pacte per la Indústria a què es van comprometre el seu moment i que el doti amb els recursos necessaris a fi i efecte de poder intervenir amb eficàcia en casos de tancaments i transicions en l’àmbit industrial.”

Les comarques de Tarragona estan esdevenint de les més afectades per l’augment de l’atur, sobretot en el sector industrial. Només cal recordar el tancament de l’empresa Saint Gobain, a l’Arboç del Penedès. Davant d’això no pot ser que el Govern de la Generalitat continuï dormint el somni dels justos, sense fer res, perdent oportunitats i sense buscar solucions alternatives.”

Necessitem un Govern que governi, que prengui decisions i que torni a preocupar-se per resoldre els problemes reals de la gent, a peu de carrer. Ens cal un Govern que torni a apostar per Tarragona, com ja ha fet el Govern de progrés de Pedro Sánchez. Els i les socialistes, ho reitero, serem la veu de defensa dels interessos de les comarques tarragonines al Parlament. No en deixarem passar ni una, cada inacció de l’actual Govern en funcions tindrà la rèplica de la nostra actuació política en defensa de la gent de les comarques del sud del país”, ha conclòs Rosa Maria Ibarra. 

Redacció