.

.

TOTS 21

Foto de Sandra Ramos, portaveu del Grup Municipal Socialista

Foto de Sandra Ramos, portaveu del Grup Municipal Socialista

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Ramos, ha explicat les mocions que el PSC presentaran demà al plenari municipal, una de les quals demana a l’Ajuntament de Tarragona que insti a la Generalitat de Catalunya per a un nou finançament a les universitats públiques catalanes i la reducció d’un 30% de les taxes per la matrícula. Aquesta baixada ja va ser aprovada pel Parlament i les i els socialistes demanen que s’implementi el més aviat possible. Aquesta moció està basada amb el ‘Manifest de rectors/es de les universitats i presidents/es del Consell Social i compta amb el suport de la rectora de la URV. Ramos ha demanat als altres grups polítics altura de mires per a que aquesta proposta sigui aprovada per unanimitat.

El PSC presenta aquesta moció, segons Ramos, “per acabar amb la precarització laboral a les universitats” i per un augment en la inversió en I+D+I, ja que “el futur de la joventut dependrà de quan invertim en investigació” explica la portaveu socialista. Aquest text apel·la a que Catalunya no estigui a la cua de la Unió Europea en inversió en estudis superiors, només per davant de Grècia, Letònia i Irlanda.

Ramos (PSC): “Una de les grans accions per combatre el canvi climàtic era la del bus gratuït”

Els i les socialistes també presenten una moció per a què l’Ajuntament compleixi el programa d’accions climàtiques incloses en l’avantprojecte de llei de Canvi Climàtic. El PSC demana al govern municipal incloure criteris de reducció d’emissions de carboni a la contractació pública, com per exemple seguir adquirint vehicles elèctrics. Ramos ha tornat a reivindicar el projecte del bus gratuït: era una de les grans accions per combatre el canvi climàtic”.