.

.

TOTS 21

El diputat del PSC al Parlament, Rubén Viñuales, en una imatge d’arxiu.

Penosíssim. Al llarg llistat d’incompliments del Govern independentista amb Tarragona cal afegir un nou capítol particularment penós: l’enèsim incompliment d’un termini fixat per la mateixa Generalitat per dotar pressupostàriament el projecte de construcció del Fòrum de la Justícia de Tarragona”, així de contundent s’ha manifestat el diputat del PSC al Parlament, Rubén Viñuales, que ha denunciat públicament la incompetència del Govern del senyor Aragonès.

En concret, el diputat tarragoní es refereix a la resposta feta pública ara fa quasi un any a una pregunta del grup del PSC al Parlament en el que la Consellera de Justícia qualificava de “prioritari” el projecte i es comprometia, textualment, “a prendre una decisió sobre l’emplaçament per dotar pressupostàriament el projecte de construcció.”

Doncs bé, -ha explicat Viñuales- estem ja en ple 2022 i encara no sabem res d’aquest projecte que el mateix Govern considerava com a “prioritari” ara fa un any. Impresentable”, ha emfatitzat.

En aquest sentit el diputat del PSC ha exigit al Govern d’ERC-Junts i als seus companys de viatge “que diguin d’una vegada quina ubicació ha de tenir el Fòrum de la Justícia de Tarragona donat que s’ha acabat el termini que la mateixa consellera de Justícia es va comprometre a respectar.”

Volem recordar que han passat més de deu anys (més de 10 anys!) des de que el Govern d’Artur Mas va anunciar el seu compromís de construir aquest Fòrum de la justícia a la nostra ciutat per concentrar totes les seus judicials i l’Audiència Provincial de Tarragona. Doncs bé, més de deu anys després la ciutat de Tarragona continua esperant i esperant mentre el senyor Aragonès no fa res i el senyor Ricomà mira cap a un altre costat”, ha explicat Viñuales.

Cal tenir present que en aquests moments Tarragona és l’única capital catalana sense Fòrum de la justícia. A més es dóna la paradoxa que es paga més d’un milió d’euros anuals en lloguers per dependències judicials a la nostra ciutat.

Els independentistes de Barcelona no creuen en Tarragona. A la vista de tothom estan els fets objectius. O algú pensa que aquest menyspreu sistemàtic seria igual en altres zones del país? És obvi que no. I el silenci de l’actual alcalde de Tarragona com es pot interpretar sinó com la seva submissió permanent a tot el que li diuen des de Barcelona… com el projecte de Hard-Rock, com les energies renovables, com tot.”

Entre els principals dèficits que encara es pateixen avui dia pel que fa a l’administració de justícia, el diputat del PSC ha recordat els problemes d’accessibilitat a alguns equipaments judicials, la situació que han de viure els advocats que han d’atendre als seus representats als passadissos o, fins i tot, la realitat que viuen algunes dones que coincideixen als passadissos dels jutjats de violència de gènere amb els seus presumptes agressors, per citar tan sols els casos més punyents.

Estem parlant d’un servei essencial com ho és l’administració de justícia. El que el senyor Ricomà ha d’explicar és com és possible que Barcelona tingui un Fòrum de la Justícia, que Lleida tingui un Fòrum de la Justícia, que Girona tingui un Fòrum de la Justícia… mentre Tarragona no. Què passa, senyors Aragonès i Ricomà? Que els tarragonins i tarragonines som catalans de segona amb serveis públics de segona? No ens ho mereixem, senyors meus”, ha afirmat el diputat tarragoní.    

Redacció