.

.

TOTS 21

El procés ha rebut més de 1.000 participacions i la majoria de queixes són sobre la seguretat, l’incivisme i el comerç. Foto: PSC

El passat 9 de maig des del Grup Municipal del PSC es va iniciar una campanya que cridava a la participació ciutadana perquè indiquessin quins són els principals problemes que detecten a Reus, però també allò que valoren del seu barri o zona on viuen. “La resposta ha estat molt bona, ja que hem tingut més de 1.000 participacions i, a més, hem pogut comprovar que són de pràcticament tots els barris de la ciutat”, celebra el portaveu del PSC, Andreu Martín, qui afegeix que “aquest és un procés que realment vol escoltar la ciutadania i posar-la al centre de l’acció política”. La iniciativa té caire de contraprogramació de processos com el dut a terme per part de l’equip de govern al barri del Carrilet, que va acabar generant moltes obres sobre els seus resultats entre les files de l’oposició pel dirigisme de les seves preguntes i conclusions.

La campanya, anomenada Tu fas el canvi, té una pàgina web amb un formulari on cada participant pot aportar, de manera oberta, aquelles coses que vol millorar de la ciutat i les que destaca en positiu, a més, des d’avui es poden trobar totes les propostes que s’han presentat des del grup municipal, informació sobre els regidors i també hi ha l’opció de demanar una trobada amb algun d’ells. “Aquesta eina pretén actualitzar i renovar la informació i opinió de la ciutadania”, detalla Martín, qui assenyala que “aquest procés ha estat molt obert i tothom ha pogut expressar allò que pensa a través del formulari, no ha estat un qüestionari tancat i condicionat, perquè el que ens interessa és escoltar les inquietuds i les propostes reals de la ciutadania”. A més, a partir d’ara el contacte directe està obert gràcies a aquest canal.

‘Nosaltres només estem centrats en Reus i no tenim por de fer les reclamacions que calgui a la Generalitat o al Govern d’Espanya’, afirma el socialista Andreu Martín

“L’objectiu de la campanya és arribar a tots els reusencs i reusenques perquè el nostre és un projecte col·lectiu de ciutat”, argumenta Martín, qui remarca que “nosaltres només estem centrats en Reus i no tenim por de fer les reclamacions que calgui a la Generalitat o al Govern d’Espanya”. En aquesta línia, el portaveu del PSC, recorda que “des de l’oposició ja hem aconseguit grans acords per la ciutat, com recentment ho hem fet amb l’estació de Bellissens, i hem de seguir exigint a la Generalitat i a l’Estat les inversions que ens corresponguin”.

“Des del PSC fa anys que escoltem a la ciutadania i que actuem sempre pensant en el seu interès, és per això que hem volgut fer aquest procés participatiu, perquè tothom que vulgui pugui dir la seva”, explica el portaveu socialista, qui afegeix que “amb aquest objectiu, i per facilitar la proximitat, instal·larem més de 15 carpes per tots els barris de la ciutat”. “Volem tornar a ser la ciutat capdavantera, la ciutat referent que mereixen els reusencs i reusenques, i per això volem que la ciutadania s’engresqui i participi en el canvi, perquè ells i elles són els qui han de dir cap a on volen que es dirigeixi la ciutat”, destaca Martín.

Pel que fa al resultat de les enquestes, “els problemes que ens estan fent arribar els veïns i veïnes de Reus van en la línia de les propostes que estem portant al plenari en aquest mandat, i fan referència a l’incivisme, la inseguretat, la neteja i el comerç”, indica el portaveu del PSC. “Aquestes són les preocupacions del dia a dia dels nostres ciutadans i ciutadanes i no pot ser que continuïn sense ser ateses pel Govern, com fa 12 anys que està passant, necessitem recuperar l’orgull dels reusencs i reusenques i retornar-los al centre de la ciutat”, critica Martín, qui assegura que “nosaltres som l’alternativa que tornarà a fer créixer i avançar la ciutat, perquè volem un projecte col·lectiu, que englobi a tots els reusencs i reusenques, per retornar Reus al lloc que es mereix”.

Redacció