.

.

TOTS 21

Cares Castillo, en una imatge d’arxiu

Els diputats socialistes al Parlament per Tarragona Carles Castillo i Rosa Maria Ibarra han denunciat aquest dilluns que “les comarques tarragonines continuen sent les grans oblidades del Govern del senyor Torra (Junts per Cat i ERC) i dels seus socis de la CUP. Aquests quasi dos anys d’aquest Govern ens deixa un escenari inversor (més aviat desinversor) nefast. Estem a la cua del país tant pel que fa al volum inversor com a la ratio inversora per habitant a Tarragona.”

Ambdós diputats han qualificat com a “exhasperant” el fet que l’actual Govern de la Generalitat segueixi instal·lat en la inacció i la desinversió objectiva a les nostres comarques mentre, al mateix temps, es posa tot l’esforç en la gestualització estèril i en alimentar la confrontació institucional. “I així no anem enlloc”, han asseverat.

Tant Rosa Maria Ibarra com Carles Castillo han recordat que entre el 2004 i el 2010, amb president socialista a la Generalitat, les inversions al Camp de Tarragona van ser, de mitjana, superiors als 144 milions d’euros anuals.

“I què ens hem trobat després amb els Governs independentistes? Doncs que les inversions han davallat fins als 52 milions d’euros, és a dir, que hem perdut quasi 100 milions d’euros anuals en inversions i que, al damunt!, la ratio inversora per habitant ha passat de 261 euros per tarragoní amb Govern socialista a tant sols 97 euros amb el Govern dels fronts independentistes. I després diran que “s’estimen el territori”…”, han reblat.

En conseqüència, els diputats del PSC per Tarragona al Parlament han tornat a denunciar aquesta realitat “que castiga objectivament a tots els ciutadans tarragonins, també a aquells que voten els partits independentistes. Els tarragonins no ens mereixem ser ciutadans de segona. Catalunya no s’acaba al Llobregat. El sud també existeix i té molt a dir. Què ens expliquin, com a mínim, el perquè de tanta desídia i d’aquest oblit sistemàtic de les nostres comarques.”

Després de reiterar que aquest volum inversor raquític és clarament insuficient en relació a les necessitats objectives de les comarques tarragonines, ambdós diputats han recordat també que el compromís d’invertir a Tarragona d’acord, com a mínim, amb el pes de la població i del PIB tarragoní en el conjunt català ha estat reiteradament ignorat pels partits independentistes.

“És molt difícil fer oposició a un Govern que no fa res. Creiem que la necessitat de convocar eleccions al Parlament és un clamor del conjunt de la societat catalana. Amb l’actual Govern no anem enlloc, és evident per a tothom. Cal, doncs, passar pàgina i reconnectar-nos amb un Govern de progrés que torni a invertir a les comarques tarragonines. Un Govern que ha d’estar presidint per Miquel Iceta”, han conclòs.