.

.

TOTS 21

El regidor socialista Mario Soler Santos.

El regidor socialista Mario Soler Santos.

El conseller del Grup Municipal Socialista, Mario Soler, ha denunciat el caos en la mobilitat urbana de Tarragona. Després de l’últim canvi en la circulació de la ciutat (inhabilitar un carril de circulació a la Rambla Lluis Companys perquè esdevingui zona blava), les i els socialistes tarragonins han criticat la constant improvisació d’aquest govern municipal: “Davant de l’última pífia realitzada per ERC, ens veiem amb l’obligació de reclamar a Ricomà que actuï per revertir aquest desgavell que han provocat les constants improvisacions dels consellers del seu partit”.

Soler ha acusat a Jordi Fortuny, conseller d’Aparcaments, i Xavier Puig, conseller de Mobilitat, de ser generadors de nyaps en aquesta ciutat: “Puig i Fortuny tenen una llarga llista d’erros en el seu historial, però últimament han incrementat les seves ocurrències i això ha provocat un caos en la mobilitat de la ciutat”. El conseller socialista ha volgut recordar les últimes pífies del govern municipal: “Tothom tenim memòria i veiem cada dia com una acció positiva, com pot ser l’aparició d’un carril bici, ha deteriorat la Plaça Imperial Tarraco, provocant la desaparició d’un quiosc emblemàtic i ha generat un cabreig important als veïns i veïnes de Pere Martell”. El PSC també creu que és de menció necessària, el caos i les retencions que està provocant la nova rotonda davant d’Icomar: “Abans d’aquesta alteració, quan entraves al centre per la N-340, tenies dos carrils de circulació i ara només tens un. Malauradament, això està provocant unes retencions dignes de les grans àrees urbanes del país”.

Pels i les socialistes, els resulta molt preocupant que les últimes accions d’aquest govern hagin estat motivades per augmentar les arques municipals i no per una bona planificació: “Quan el teu únic objectiu és incrementar les arques municipals i no la millora de la mobilitat, passen aquestes coses. Tot això no hauria succeït, si des d’inicis del mandat, Ricomà hagués tingut com a prioritat la redacció d’un nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), que porta caducat d’ençà que van entrar al govern”.

Segons Soler, l’últim exemple d’aquesta política de recaptar i no de millorar, es troba en la inhabilitació d’un carril de circulació a Lluís Companys per convertir-lo en zona blava: “Ahir, l’últim exemple d’aquesta manca de gestió per part d’ERC, ja va provocar múltiples retencions en aquella zona de la Rambla i queixes constants dels tarragonins i tarragonines que no entenen les ocurrències d’aquest govern municipal”.

El conseller socialista afirma que “desafortunadament” no és l’únic cas de voler recaptar per recaptar: “Fa poques setmanes, vam poder contemplar el caos que va generar la desaparició d’un carril de circulació al passeig Independència (darrere Tabacalera) per convertir-lo en zona taronja. Una setmana després, els consellers Puig i Fortuny, davant el desgavell que ells mateixos van provocar  i les nombroses queixes del veïnat de Torres Jordi, van anunciar la seva retirada. Un cop més, si s’hagués redactat el PMUS, aquesta ocurrència no hauria succeït”.