.

Francesc Roca. Foto: Tarragona21

El Grup Municipal Socialista ha demanat una partida extraordinària de 15.000 euros per combatre la bretxa digital: “La fractura digital és una realitat quan no hi ha un ordinador, una tablet a casa, i quan les famílies no tenen accés a internet”, afegeix el conseller Francesc Roca.

L’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 4 de l’Agenda 2030 constata: «Garantir una educació inclusiva i equitativa de qualitat i promoure oportunitats d’aprenentatge al llarg de la vida per a tothom»; ens parla de dues premisses: educació equitativa de qualitat i aprenentatge al llarg de la vida per a tothom i incrementar els esforços per no excloure a ningú, sobretot els col·lectius més vulnerables, estimulant l’aprofitament de l’ús de les noves tecnologies.

En aquest context i amb “voluntat col·laborativa”, el Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Tarragona proposa al govern de la nostra ciutat:

Habilitar una partida extraordinària de 15.000 euros , que complementi els ajuts que estan previstos que la nostra ciutat rebi del Govern de l’Estat i de la Generalitat de Catalunya, per tal de comprar tablets que portin incorporada la seva targeta SIM amb dades de d’alta capacitat ( 40GB mensuals).

Que el nostre Ajuntament, gestioni amb els seus proveïdors de telecomunicacions , aquesta compra de material , així com faci possible obrir les xarxes públiques a aquests alumnes.

Que ofereixi i promogui iniciatives participatives i mobilització de la ciutadania més pròxima (centre educatiu, família, barri, entitats… ) amb una visió holística, per tal de fer àgil i efectiva aquesta mesura i d’altres , doncs el temps és un factor que va a la contra.

Una de les altres propostes de les i els socialistes tarragonins han estat ampliar la gratuïtat de l’autobús públic a les franges d’edat dels i les estudiants de més de 16 anys. El PSC, també, ha aconseguit, negociant amb el govern municipal, subvencions “molt necessàries” a entitats esportives com el Club Ciclista Campclar o el Club Voleibol de Sant Pere i Sant Pau.

Segons el conseller socialista “cal fer polítiques que compensin les desigualtats per fer efectiu el dret a l’educació en un sistema que ha de ser presidit pel principi de l’equitat que no és res més que la garantia de la igualtat d’oportunitats, la inclusió educativa i la no discriminació o discriminació positiva per compensar les desigualtats, doncs les desigualtats socials inicials (provinents de l’entorn cultural i social de la família) són reproduïdes i ampliades al llarg de la trajectòria en el sistema educatiu; més endavant, aquestes desigualtats es combinen amb altres desigualtats en el mercat de treball i determinen en bona mesura els resultats de les persones en les seves trajectòries vitals”.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */