.

.

TOTS 21

Els socialistes presentaran una moció al ple municipal de la setmana que ve. Foto: Cedida

Els socialistes presentaran una moció al ple municipal de la setmana que ve. Foto: Cedida

El PSC Reus durà una moció al plenari del pròxim divendres, 17 de febrer, per defensar l’escola pública. “No podem perdre cap línia més d’escoles públiques”, ha exigit la candidata socialista a l’alcaldia de Reus, Sandra Guaita, qui ha remarcat que “si aquest curs es tanquen dues línies més, Reus haurà tancat 13 línies públiques i una escola des del 2012 fins aquest any, és a dir, des que Junts ocupa l’alcaldia de Reus”. Diversos estudis demostren que la inversió en la primera infància obté el retorn més alt, respecte a altres edats, en benefici de la ciutadania i el país. Així mateix, l’Agenda 2030 incorpora l’educació infantil com a objectiu específic i defensa la seva universalitat i accessibilitat.

“El govern defensa el tancament de dues línies de P3 per la baixa natalitat, però sembla que aquest argument no serveix per tots els centres de la ciutat, ja que n’hi ha alguns que compten amb tres línies per curs, mentre que d’altres s’han de quedar amb només una”, critica Guaita, qui alerta que “això el que acaba comportant és el tancament, en un futur, de més escoles públiques perquè si tanquem línies reduïm personal i reduïm alumnes”. “I ja n’hi ha prou de posar d’excusa la Generalitat, perquè nosaltres som aquí per defensar els interessos de la nostra ciutat i lluitar pels drets de la nostra ciutadania, no per estar al servei de Barcelona o Madrid i per això tenim un regidor d’Educació a la ciutat”, ha etzibat Guaita.

Per tot plegat, el PSC Reus demanarà en el plenari d’aquest mes de febrer que les dues línies de P3 que es pretenen tancar romanguin obertes, com a mínim, fins després del procés de preinscripció escolar. També proposa redefinir la zonificació escolar per tal que l’escola pública no en surti perjudicada i instar a la Generalitat a realitzar un estudi, amb caràcter urgent, que determini si la proposta d’oferta de grups resultat dels acords del Departament d’Ensenyament i el govern municipal des del curs 2012-2013 fins a l’actualitat perjudica determinats centres escolars i la qualitat de l’educació, l’equitat en l’admissió d’alumnat i la lluita contra la segregació escolar a la ciutat.