TOTS 21

Façana de l’Ajuntament de Cambrils. Foto: Cedida

El grup municipal del PSC de Cambrils ha proposat a través d’una instància que el govern creï d’una vegada per totes una comissió en ferm per tal de treballar mesures de reactivació de l’economia al municipi. Des del PSC, la portaveu Ana López, considera que aquest prec, recollit al plenari de fa un mes “s’ha quedat sense resposta, en sac buit, com la majoria de propostes que fem però no estem disposats a renunciar a una feina que podría redundar en ajudes al teixit productiu de Cambrils”. Per López, “es poden fer propostes en positiu i tocant de peus a terra però per això cal seure, aportar idees i negociar amb el conjunt de partits; cosa que, de moment, no s’ha fet”.

Pels socialistes, aquest context i amb la cinquena onada de pandèmia en plena efervescència, “la crisi de la pandèmia ha tingut un efecte extraordinàriament negatiu en la població de Cambrils per la dependència econòmica que tenim en el sector turístic i comercial. No oblidem que som una ciutat essencialment de serveis. Estem molt preocupats”, apuntava la portaveu.

Ajudes insuficients

Els regidors del Grup Municipal Socialista han registrat una instància per tal que es debati al proper plenari de la setmana vinent, per forçar una comissió que estudiï i engegui mesures efectives i eficients. “Si bé és cert que l’Ajuntament ha creat subvencions per intentar reactivar la economia i persones afectades hem vist que han ajudes totalment insuficients”, deia. “Per això creiem que és necessari treballar plegats: equip de govern, els grups i membres de l’oposició i la part tècnica de l’Ajuntament, per reflexionar, revisar, consensuar, debatre, sobre quina és la situació dels ingressos i serveis que prestem a través de la recaptació d’impostos, taxes, preus públics i subvencions que atorga”.

López, afirma que “cal engegar una comissió de treball per revisar les ordenances a partir del document tècnic que es proposi. Tenint en compte el calendari; i veient que durant l’estiu els equips tècnics proposen les al·legacions als responsables polítics i, a partir del setembre, comença el debat polític des del PSC entenem que seria interessant iniciar al setembre les reunions amb les propostes tècniques a les mans, al mateix temps que l’equip de govern. D’aquesta manera no es retardaran els tràmits i es podrà ser més àgil”. A més, caldria revisar les subvencions que otorga l’Ajuntament per avaluar si assoleixen els objectius per les quals han estat creades.

Cal recordar que el partit socialista ve presentant diverses al·legacions a les ordenances fiscals tant de l’any 2019, 2020 i 2021. La resposta per part de l’equip de govern, sempre ha sigut que els hi semblava molt interessant i que ho estudiarien, “però no s’ha donat el pas endavant”. Ara la situació, afirma López, “requereix de fer política en majúscules i amb generositat. Fins ara, ens hem trobat que només podem fer propostes i modificacions de les ordenances que decideix l’equip de govern i per això creiem que és importat debatre-les prèviament”.

Cal recordar, que els partits de l’oposició sí que formen o han format part de comissions d’estudi mixtes, com la que es proposa, en qüestions com l’ordenança de vehicles de mobilitat personal, la de la formació de la ràdio municipal o la que regula les distincions d’honors, entre d’altres.

Redacció