.

.

TOTS 21

Begoña Floria i Josep Maria Milà a la presentació de les mocions Foto: Tarragona21

Begoña Floria i Josep Maria Milà a la presentació de les mocions Foto: Tarragona21

La portaveu del PSC Begoña Floria ha avançat que el PSC votarà “No” a la moció feta des d’ERC, CUP i CDC per adherir Tarragona a l’AMI. Floria ha dit que aquesta és la postura que adoptarà el Govern municipal tot i respectar les postures dels partits que presenten la moció. Floria ha afirmat que també votarien “No” a una agrupació per l’unionisme “nosaltres creiem en una Catalunya diferent dins d’una Espanya diferent”.

Els vots contraris del PSC deixen sense cap tipus d’opció per tirar endavant la moció de l’AMI a l’Ajuntament de Tarragona.  Pel que fa al possible referèndim que demanaran la CUP i ERC a la ciutadania Floria ha deixat clar que “el millor referèndum ja es va fer a les eleccions municipal. Si feu números a Tarragona les opcions sobiranistes no tenen majoria”.

Begoña Floria ha confirmat també que votaran que “Sí” a la moció presentada per l’oposició sobre l’estudi de la qualitat de l’aire. Floria ha puntualitzat que cal analitzar la contaminació de l’aire de forma integral i el paper dels experts de la URV. Pel que fa al finançament ha recordat que a qui li pertoca pagar és a la Generalitat. Per aquests motius que no han estat inclosos a la moció, han estat les causes de no presetar la moció de forma conjunta amb la resta de grups “tot i això li donarem suport” ha dit Floria.

El PSC ha presentat les seves pròpies mocions pel plenari d’aquest divendres que es centraran en la demanada d’una Sanitat Pública i de qualitat a la ciutat, el desdoblament de la variant Altafulla-Pobla de Montornés i la gratuïtat d’aquesta i un estudi epidemiològic al Camp de Tarragona.

“La defensa de la sanitat pública de qualitat, universal i gratuïta hauria de ser un objectiu unitari de les forces representades a l’Ajuntament de Tarragona i és per aquesta raó que avui hem proposat als tres grups que han presentat mocions sobre aquest tema, una transaccional de les tres mocions en una única proposta”. Així ho ha explicat la tinenta d’alcalde de Serveis a la Persona, Ana Santos. Aquesta és la iniciativa duta a terme avui pel Grup Municipal Socialista de cara al plenari municipal del 17 de juliol, on s’han presentat tres mocions relacionades amb temes del sistema sanitari per part de ICV-EUiA, ERC i la CUP.

D’altra banda Begoña Floria ha dit que l’equip de Govern està obert ha explicar el que demanin Ciutadans i la CUP sobre el tema Jocs. Els dos partits haurien demanat més informació per a realitzar un plenari extraordinari. Floria ha recordat que “cada cop que algun grup ha preguntat alguna dada no hem tingut cap problema en facilitar-la. És normal en un inici de mandat els grups demanin explicacions”.