.

.

TOTS 21

Imatge d’arxiu de la cala Califòrnia de Miami Platja.

L’aposta per la cultura i la sostenibilitat de Tossa de Mar,  el paisatge natural i l’aposta per la mobilitat sostenible al Delta de l’Ebre de Deltebre, i el pla presentat per Mont-roig del Camp han estat els tres projectes seleccionats en la convocatòria 2022 de l’edició ordinària del Programa de Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions (PSTD). Des de la Direcció General de Turisme del departament d’Empresa i Treball s’han valorat les diferents propostes que concorrien a aquesta línia de subvenció per transformar les destinacions catalanes.

La convocatòria ordinària està cofinançada per les tres administracions participants: a més de la Generalitat de Catalunya que aporta prop de 2,7 milions d’euros, les entitats locals executores dels Plans participen amb gairebé 2,7 milions d’euros més i la Secretaria d’Estat de Turisme, amb gairebé 2,1 milions d’euros.

L’objectiu del programa és impulsar la transformació de les destinacions turístiques cap a un model basat en la sostenibilitat mediambiental, socioeconòmica i territorial així com donar suport al desenvolupament d’estratègies de resiliència davant dels nous reptes als quals s’enfronta el sector turístic.

Aquesta  edició ordinària de Plans de 2022 ha contemplat tres categories de destinacions turístiques: sol i platja, rural i urbana. Els ens locals havien de presentar projectes amb actuacions que tinguessin en compte com a mínim un dels eixos següents:

EIX 1. Actuacions en l’àmbit de la transició verda i sostenible
EIX 2. Actuacions de millora de l’eficiència energètica
EIX 3. Actuacions en l’àmbit de la transició digital
EIX 4. Actuacions en l’àmbit de la competitivitat

La valoració que ha fet la Direcció General de Turisme per atorgar la subvenció ha tingut en compte que els projectes incloguessin actuacions que donessin resposta mínimament a cada un dels eixos. D’aquesta manera es garanteix que contribueixen al model turístic que s’impulsa des del Govern: compromís ambiental i a la sostenibilitat.

Redacció