.

.

TOTS 21

Un detall del correfoc de l’any passat.

Després d’uns dies de descans, torna l’activitat festiva a La Pobla de Mafumet i ho fa amb un total de nou propostes que, novament, serviran per seguir fer créixer l’ambient de Festa Major al municipi. Una Festa Major que, després dels actes previs, arribarà del 16 al 30 de juny i que inclourà actes tan destacats com la conferència-pregó a càrrec d’Elsa Punset, el concert de Sant Joan amb Vergüenza Ajena i Los Manolos i la inauguració del nou Parc dels Gossos (16 de juny), la inauguració de la plaça Mossèn Lluís (24 de juny), a més de concerts, activitats infantils i un llarg etcètera de propostes que inclouran, també, un excepcional fi de festa amb la disputa de fins a sis partits de futbol en el marc dels Jocs Mediterranis.

Però la programació associada als Jocs Mediterranis va molt més enllà de la competició esportiva, ja que el municipi pobletà també ha organitzat diversos actes que s’integren en el programa cultural dels Jocs. Els dos primers tindran lloc aquest proper diumenge a la tarda. D’una banda, el Casal Cultural obrirà les seves portes a les 18.30 h per acollir l’espectacle “Inauguratio”, a càrrec de la Companyia Nemesis.

En acabar l’Ajuntament oferirà, al carrer Sant Joan, una degustació gastronòmica mediterrània amb rerefons solidari. aquesta proposta permetrà assaborir un menú complet amb quatre dels plats més tradicionals de la gastronomia mediterrània, com són el cuscús (Marroc), humus amb bastonets d’hortalisses (Líban), quiche lorraine (França) i iogurt grec amb fruita i cereals (Grècia). Tot plegat s’oferirà per només 4 euros –amb beguda inclosa- i la recaptació íntegra serà destinada a finalitats solidàries.

L’oferta cultural dels Jocs a La Pobla també inclourà, el 16 de juny, el concert de Sant Joan, amb Vergüenza Ajena i Los Manolos; així com l’espectacle piromusical “La Mediterrània i els Jocs Mediterranis”, la nit del 25 de juny.

D’altra banda, l’activitat festiva d’aquest cap de setmana es veurà completada amb diversos actes, que donaran inici demà dissabte, a les 11 hores, amb la masterclass de zumba a la pista coberta del Complex Esportiu Municipal, organitzada per l’Associació Familiar Més 30. Ja al migdia, la gent gran del municipi rebrà el seu homenatge anual amb el Dinar d’homenatge a la vellesa, que tindrà lloc al Pavelló i comptarà també amb animació musical en directe.

A la tarda, l’atenció es traslladarà al Casal Cultural, on l’Associació Familiar Més 30 oferirà un festival de dansa. I ja a la nit, pels carrers del poble, l’Associació Juvenil Els Set Pecats Capitals oferirà el correfoc infantil, amb la companyia de tres colles de diables convidades per a l’acte.

Pel que fa al diumenge, a més de l’activitat vinculada al programa cultural dels Jocs, els actes previs de la Festa Major també oferiran la trobada de puntaires i patchwork, organitzada per l’Associació de Dones Mare de Déu del Lledó i que tindrà lloc al carrer Sant Joan. En paral·lel tindrà lloc la 15a Bicicletada popular del municipi, que un any més reunirà participants de totes les edats per gaudir d’una agradable passejada en bici per l’entorn urbà i rural del poble. Finalment, l’activitat matinal es veurà completada amb el concurs ocellaire de Sant Joan, organitzat per la Unió Ocellaire de la Pobla de Mafumet.

Després de Sant Joan, Jarabe de Palo

Finalment, cal recordar que l’ambient festiu a La Pobla no finalitzarà amb la Festa Major, ja que a continuació i durant els mesos de més calor, l’Ajuntament organitzarà un any més les tradicionals Festes d’Estiu, que inclouran com sempre la Festa del Playback, la Festa del Romesco, la Paella Popular i, enguany, el concert solidari que protagonitzaran Jarabe de Palo, amb els reusencs Doble Rombo com a teloners. La recaptació íntegra d’aquest concert serà lliurada a la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia.

Aquest concert tindrà lloc el 14 de juliol, i s’ofereix al públic per només 10 €. Les entrades ja estan disponibles al portal Atrápalo: https://www.atrapalo.com/entradas/concierto-solidario-de-jarabe-depalo-20-anos_e4816743/