TOTS 21

Eneko Barbería.

El professor associat a la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut per la URV (al Departament de Ciències mèdiques Bàsiques), Eneko Barbería Marcalain, ha estat nomenat director de l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya. Llicenciat en medicina i cirurgia per la Universitat de Saragossa i postgrau en valoració medicolegal del dany a la persona per la mateixa universitat, té una dilatada experiència laboral en el camp de la medicina forense. Ha treballat com a metge forense titular de l’Agrupació de Forenses de Reus-Institut de Medicina Legal de Catalunya, ha estat subdirector de la divisió Barcelona Comarques de l’IMLCFC en diferents etapes de la seva carrera professional, i també ha exercit com a metge forense assessor del Ministeri de Justícia.

Barbería substitueix en el càrrec Aina Maria Estarellas, a la qual el Departament de Justícia vol agrair la feina feta al capdavant de l’Institut. Eneko Barbería s’ha proposat en el nou càrrec millorar el servei públic de la justícia portant a terme canvis organitzatius que considera del tot necessaris. Entre els canvis que cal afrontar els propers anys hi ha l’actualització de la normativa de l’IMLCFC, el reforç de les unitats de valoració forense integral i la consolidació del lideratge de l’Institut en l’ús de noves metodologies, la generació de coneixement i la formació sanitària especialitzada.

El nou director de l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya també ha publicat més d’un centenar d’articles científics i llibres relacionats amb la recerca en l’àmbit de la medicina forense.

ACN