.

El vi serà el protagonista d'aquest projecte.

El vi serà el protagonista d'aquest projecte.

Un grup d’inversors americans projecta al Priorat un complex d’enoturisme de luxe que ocuparà una finca de 400 hectàrees. Segons TV3 la iniciativa comportarà una inversió de 50 milions d’euros. Més enllà de la xifra, en declaracions a l’ACN l’alcalde de Poboleda, Jordi Català, ha confirmat que l’assumpte “està lligat” i que inclou un hotel de luxe i una bodega que continuarà produint vi amb denominació d’origen Montsant. Aquest extrem també ha estat confirmat a l’ACN pel president de la Denominació d’Origen Montsant, Jaume Domènech. Segons Català, a les tres finques que ha adquirit el grup hi ha 160.000 ceps, el raïm de les quals es processarà a la bodega que ha entrat al paquet, Mas Perinet.

Segons la informació de TV3, el complex, situat entre els municipis de Poboleda, Porrera, Cornudella de Montsant i la Morera de Montsant, està pensat per a turistes d’alt poder adquisitiu, de tal manera que es construirà un hotel de poca capacitat i de sis estrelles que comptarà amb dos heliports.

Català ha confirmat a l’ACN que el propietari anterior d’una de les finques adquirides pel grup ja tenia un projecte de característiques similars “tot i que de menys abast i amb una inversió menor”. Així, el grup hauria comprat el paquet sencer i hauria ampliat el projecte.

En paral·lel, la bodega Mas Perinet, actualment en funcionament, tot i que en situació financera difícil -segons ha explicat el mateix Català- passaria a ser ara la bodega en què el grup seguiria produint vi amb denominació d’origen Montsant. Així ho ha confirmat també el president de la DO Montsant, Jaume Domènech.

El projecte hauria d’estar en marxa d’aquí a tres anys, i ja s’haurien a fer els primers moviments, segons ha explicat TV3.