.

.

TOTS 21

Un moment de l’obra ‘Bye, bye, confetti’, escenificada a la plaça de l’Era del Castell. Foto: Tots21

Sortejant l’amenaça de pluja i a voltes la pluja mateixa, el PrimaverArt del Morell ha renascut un any després de la seva aturada momentània forçada per la covid-19, i ha tornat a posar el cartell de no hi ha bitllets. Ha estat una sisena edició en què teatre, circ, dansa i música han tornat a ser
protagonistes i a omplir carrers i places del municipi. Només un espectacle va haver de ser suspès per la pluja, el que tancava el certamen la nit de diumenge.

Així, la mostra d’arts escèniques a peu de carrer del Morell “ha complert amb escreix les expectatives i el públic ha respost molt positivament”, apunten les regidores de Cultura i Festes del consistori morellenc, Mònica Casas i M. Jesús Valldosera.

De fet, pràcticament 1.500 persones van poder gaudir dels vuit espectacles programats per aquest cap de setmana, les entrades per als quals es van exhaurir en només unes hores. “Lamentem que moltes persones s’hagin quedat fora”, continuen les regidores, “però hem volgut que aquest fos un festival segur i ens hem pres molt seriosament les restriccions d’aforament i totes les mesures sanitàries”. “El més fàcil era tornar-lo a suspendre”, afegeixen, “però hem volgut apostar per la cultura segura”. Un fet que el públic, majoritàriament morellenc, ha agraït bolcant-se una vegada més en la cultura al carrer.

El Grup de dansa de l’AMPA, obrint foc divendres a la Fàbrica de Talents. Foto: Tots21

Les acrobàcies de Vaivén Circo a ‘Esencial’. Foto: Cedida

Cal destacar que en aquesta ocasió es va optar per la venda d’entrades a un preu simbòlic de 2 euros per tal de controlar millor els aforaments, i els tiquets s’han bescanviat per uns bons de comerç del mateix valor que es poden gastar en qualsevol dels establiments adherits a l’Associació de Comerciants i Professionals del Morell.

Des de la part més tècnica, David Ayza i Oriol Figueras —tècnics de Cultura i Festes de l’Ajuntament del Morell— es mostren “molt satisfets que, malgrat la mala previsió meteorològica, tots els espectacles s’hagin pogut dur a terme sense problemes” a excepte el darrer, “Koselig” de la companyia Capicúa, ja que la pluja va impedir que es pogués preparar el muntatge. Una funció que es reprogramarà durant l’any. Així mateix, “No sin
mis huesos” d’Iron Skulls Co i “Home” de la companyia Cris-is es van traslladar al Teatre Auditori per evitar el mal temps.

‘Home’, de Cris-Is es va traslladar a l’Auditori. Foto: Cedida

Aquest ha estat el primer PrimaverArt de Casas i Valldosera, motiu pel qual “volem fer un agraïment especial als tècnics de la nostra regidoria, que treballen molt intensament per tirar endavant la mostra”, reivindiquen. De cara a la pròxima edició esperen que la situació sanitària sigui molt millor i el festival pugui recuperar l’esperit de les darreres edicions.

Galeria d’imatges de la Fàbrica de Talents en aquest enllaç.

Redacció