.

.

TOTS 21

El president del Parlament, tallant la cinta inaugural en la 61a Fira Multisectorial de Cambrils. Foto: Sílvia Jardí/

El president del Parlament, Roger Torrent, ha afirmat aquest divendres que “en política s’ha de parlar” i que per això continuaran “fent crides al diàleg, a la negociació i a seure a una taula i parlar de tot sense restriccions ni límits”. “Això és al que aspirem les institucions d’aquest país”, ha assegurat. En el discurs inaugural de la 61a Fira Multisectorial de Cambrils, Torrent ha defensat que a l’espai públic es pugui explicar “què sentim, pensem i volem amb absoluta llibertat”, amb “símbols i paraules” i que “ningú es pot sentit coartat per exercir la seva llibertat d’expressió al carrer”. En aquesta línia, ha dit que “en aquest país, la gent que té opinions diferents parlem, i és aquest diàleg el que s’ha d’aplicar a la política”.

Torrent ha defensat que “en democràcia” l’espai públic és un també un espai polític on s’ha de poder mostrar “què sentim, que pensem i que volem amb absoluta llibertat”. “Tothom ha de poder dir el que vulgui, el que senti i el que aspiri: el carrer serveix per a això”, ha defensat el president del Parlament. De la mateixa manera, ha afirmat que a la política “també s’ha de parlar i de dialogar”. Després que s’hagi aprovat la moció de censura a favor de Pedro Sánchez, Torrent ha assegurat que continuen fent crides al diàleg per parlar “sense restriccions”. “Això és la política, això és el diàleg i és al que aspirem les institucions d’aquest país”, ha conclòs.

Torrent ha recordat que és la primera Fira després de “patir la salvatjada del terrorisme” amb l’atemptat de l’estiu passat. Per això, ha entès l’esdeveniment com un acte “de superació” i de “seguir avançant” en els moments dolorosos i “donar una lliçó a tot el país”.

El president del Parlament ha estat l’encarregat d’inaugurar la 61a edició de la Fira Multisectorial de Cambrils conjuntament amb l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, qui també ha tingut un record pels polítics independentistes empresonats durant el seu discurs. Després de passar per l’Ajuntament, Torrent ha recorregut la Fira i ha visitat diversos estands, acompanyat també per alguns diputats al Parlament, com el socialista Carles Castillo o el republicà Òscar Peris.

Sílvia Jardí / Mar Rovira – ACN