.

.

TOTS 21

Un moment de la presentació del premi. Foto: Cristin Antillés

Un moment de la presentació del premi. Foto: Cristina Antillés

La trajectòria del periodista Joan Marc Salvat (1988-2015), que va ser col·labordor de Tarragona21, serà celebrada anualment amb un premi adreçats a joves talents de la comunicació del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

El certamen, organitzat per Reusdigital.cat, LANOVA Ràdio i Infocamp.cat, compta amb el suport dels consistoris de Reus i la Selva del Camp, la Diputació de la demarcació i la Cambra de Comerç de la capital del Baix Camp. La primera edició del Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat, presentada aquest dijous al matí al Palau Bofarull de Reus, ha reunit diversos representants dels esmentats mitjans i de les administracions que hi col·laboren. El director d’Infocamp.cat, Tomàs Carot, ha estat l’encarregat de prendre la paraula per engegar la trobada tot agraint el “suport institucional” rebut en la seva preparació.

‘Conèixer i reconèixer’ el jove talent periodístic

“En Joan Marc ja no era un periodista promesa, sinó una realitat”, ha apuntat el director de Reusdigital.cat, Marià Arbonès. I és que el premi dedicat a Salvat té per objectiu “conèixer i reconèixer” el talent dels joves comunicadors del territori, ja sigui a través de la seva feina en premsa escrita, ràdio i televisió o fotoperiodisme. En aquesta línia, el director de LANOVA Ràdio, David Fernàndez, ha recordat que el selvatà “era un periodista amb ganes de menjar-se el món” i ha detallat alguns dels requisits per optar a les distincions de la convocatòria.

Així, els participants han de ser menors de 27 anys (l’edat de Salvat quan ens va deixar) i els treballs que s’hi presentin poden ser inèdits o bé publicats en altres mitjans entre l’1 d’octubre de l’any passat i el 30 de setembre de 2016. Els treballs en premsa escrita o digital han de ser lliurats en format PDF i en un suport CD o USB. Les propostes de ràdio i televisió hauran d’adjuntar un enllaç a un servidor que allotgi els continguts o bé lliurar vuit còpies en DVD. Pel que fa a la categoria de fotoperiodisme, els aspirants han de presentar una sèrie de cinc imatges en format JPG, amb resolució de 300ppp i 1.000 píxels de costat llarg, en suport CD o USB. Tot plegat s’ha d’acompanyar del curriculum de l’autor del treball a concurs.

Dotació econòmica total de 3.000 euros

El lliurament de les propostes a concurs s’ha de fer presencialment a l’Ajuntament de la Selva del Camp també fins al proper 30 de setembre i la dotació total és de 3.000 euros. El primer rebrà 1.500 euros, el segon 900 i, finalment, el tercer n’obtindrà 600. El jurat, format per professions de la comunicació del territori, emetrà el seu veredicte durant el mes de novembre de 2016. L’acte de lliurament de la primera edició del premi en memòria a Salvat tindrà lloc el 30 de novembre al Castell de Paborde de la Selva.

Ha estat precisament el batlle d’aquest municipi, Jordi Vinyals, qui ha subratllat que “els mitjans de la Selva són un gran actiu” i qui ha lloat posteriorment la carrera de Salvat. L’alcalde selvatà ha garantit que el consistori “donarà tot el suport necessari” als organitzadors del premi per tal que aquest tingui continuïtat. En aquesta mateixa línia s’ha manifestat l’alcade de Reus, Carles Pellicer, per a qui el certamen “reconeix una feina com la vostra, la dels periodistes, no sempre ben valorada”.

Finalment, i per part de la Cambra de Comerç de Reus, Josep Baiges ha tingut un emotiu record per a Salvat. “Quan entrava a les rodes de premsa generava bon ‘rotllo’, es feia estimar”, ha dit. La mare del malaguanyat periodista, Maite Mora, ha estat present a l’acte i ha agraït als impulsors del premi que s’hagi volgut tirar endavant aquesta iniciativa.

Marc Busquets-Reusdigital.cat / Grup de Diaris Digitals de Catalunya