TOTS 21

La Festa Major de Santa Rosalia encetarà aquest divendres un intens programa d’actes que s’allargarà fins el pròxim 5 de setembre de la manera més sorollosa possible, amb la Tronada d’obertura de la gresca torrenca a la plaça del Castell a les 20.30 hores. Tot plegat una combinació del patrimoni festiu de la vila, amb un nombrós seguici popular, els castells, els balls parlats, cercaviles, la Trobada de Nans que celebren els seus 50 anys, fins a les propostes per als mes petits i els joves, els sopars populars, els balls i concerts de festa major.

Programa d’actes de la Festa Major de Santa Rosalia 2017:

La lectura del pregó de Festa Major, a càrrec d’Isabel Ciuró Ferré. Foto: Ona la Torre

Divendres 25 d’agost

A les set de la tarda, a la Biblioplatja: Contacontes dinamitzat Pirates a la costa a càrrec de Còdol Educació. Organitza: Biblioteca Mestra Maria Antònia

A dos quarts de nou del vespre, a la plaça del Castell: Tronada d’obertura de la Festa Major. En acabar, al pati del Castell: Lectura del pregó de Festa Major, a càrrec d’Isabel Ciuró Ferré, la primera dona grallera de la vil·la, i degustació del pastís de Santa Rosalia a càrrec de la pastisseria ARES.

A dos quarts d’onze de la nit, a la Roca Foradada: Concert de músiques del món amb el grup Breu. Cicle de Concerts Roca Foradada. Entrada: 5 €. Venda d’entrades a la Regidoria de Cultura o la de Turisme i una hora abans a la taquilla.

Dissabte 26 d’agost

A partir de les deu del matí, a la Zona Esportiva Municipal: Torneig de Bitlles Catalanes. Organitza: Nois de la Torre

A dos quarts de set de la tarda, des de la plaça Mossèn Joaquim Boronat: Trobada de Nans. 50è Aniversari del Ball de Nans, amb la participació dels Nanos Vells de Tarragona, del Ball de Nans de Vilanova i la Geltrú, del Ball de Nans de Valls i del Ball de Nans de Torredembarra. Recorregut: carrer d’Antoni Roig, plaça de la Font, plaça de la Vila, carrer de Joan Güell i plaça del Castell. Organitza: Agrupació de Balls Populars de Torredembarra

A partir de les set de la tarda, a l’aparcament Mañé i Flaquer: Barrakes. Per a més informació consulteu el Facebook Barrakes Torredembarra. Organitza: Coordinadora de Barrakes

A les vuit del vespre, a l’escola l’Antina: Concentració de la Caminada Nocturna Tarragona – Torredembarra. Organitza: Club Excursionista Torredembarra. Col·labora: Regidora d’Esport

A les deu de la nit, des de la plaça de l’Escorxador: Correfoc. 30è Aniversari del Ball de Diables de Torredembarra. Recorregut: carrer Baixada de Sant Antoni, plaça de la Font, plaça de la Vila, carrer Major, carrer Ample i plaça del Castell.

Diumenge 27 d’agost

A les vuit del matí, al Casal Municipal: Campionat de Dòmino Santa Rosalia. Organitza: Associació de Dòmino de Torredembarra. Col·labora: Regidoria d’Esport.

A les dotze del migdia, a la sala noble del Patronat Antoni Roig: Tradicional lliurament de dots.

A les cinc de la tarda, a la plaça del Castell: IX Trobada de Ball Country. Classes obertes a tothom. Organitza: Associació Country la Torre.

Dilluns 28 d’agost

A dos quarts de nou de la nit, a la plaça Mossèn Joaquim Boronat: Actuació del Cor de l’Associació Cultural Andaluza de Torredembarra – Baix Gaià i de Carmen Sayago. Organitza: Associació Cultural Andaluza de Torredembarra – Baix Gaià.

Dimecres 30 d’agost

A les deu de la nit, a la plaça Mossèn Joaquim Boronat: Ball a càrrec del duet Arte & Ensayo.

Dijous 31 d’agost

A les set de la tarda, a la plaça de l’Escorxador: Espectacle infantil d’animació amb jocs i música en directe ‘A quant va la mel?’ a càrrec de la companyia La Tresca i la Ventresca.

A dos quarts de deu de la nit, a la plaça de la Vila: Assaig dels Nois de la Torre, obert a tothom. Organitza: Nois de la Torre.

Divendres 1 de setembre

A les sis de la tarda, al carrer Ample: Joc del Quinto del Ball de Diables. Vine a jugar, amb desenes de premis dels comerços de Torredembarra. Organitza: Ball de Diables de Torredembarra

A dos quarts de deu del vespre, des de la plaça Mossèn Joaquim Boronat i recorregut pels carrers del nucli antic: Correbars amb la xaranga Bandsonats. Per a més informació, al Facebook i a www.ballspopulars.org. Organitza: Agrupació de Balls Populars de Torredembarra.

A dos quarts de dotze de la nit, a la plaça de la Vila: Concert a càrrec de Miquel del Roig.

Dissabte 2 – La Rosalieta

A la una del migdia, a la plaça de la Vila: Vermut dels Diables i Concert amb el grup Els Julivert. Organitza: Ball de Diables de Torredembarra. Col·labora: Vermut Miró.

A les tres de la tarda, a la Llar de Jubilats. Campionat de Botifarra de Festa Major.Organitza: Associació de Botifarrers de Torredembarra. Col·labora: Regidoria d’Esport.

A dos quarts de set de la tarda, des de la plaça de l’Escorxador: Cercavila del Seguici Popular Infantil amb el Ball de Diables, la Mulasseta, el Ball de Bastonets, el Ball de Pastorets, el Ball del Patatuf, el Ball de Cercolets i la colla infantil dels Nois de la Torre. Recorregut: carrer Baixada de Sant Antoni, carrer de Santa Rosalia, carrer de Gibert, carrer d’Antoni Roig, plaça de la Font, plaça de la Vila, carrer de Carnisseria, carrer de Freginal, carrer Baixada de Sant Antoni i plaça de l’Escorxador.

En acabar, a la plaça de l’Escorxador: Representació del Ball Parlat del Ball de Diables Infantil.

A dos quarts d’onze de la nit, des de la plaça del Castell fins a la Fundació Pere Badia: Desvetlla dels Gegants. Dóna el xumet als Gegants. Els Gegants de la vila es despertaran i faran una cercavila acompanyats de l’Àliga i de la Fanfara. Anima’t a acompanyar-los! Organitza: Associació ball de Gegants de Torredembarra

En acabar, a la plaça del Castell: Concert a càrrec de ‘The Soultans’.

Diumenge 3 de setembre – La Vigília

A les vuit del matí, des de la plaça de la Vila: Matinades a càrrec dels Grallers dels Nois de la Torre. Recorregut: carrer Major, carrer Ample, plaça del Castell, carrer de Freginal, Baixada de Sant Antoni, plaça de l’Escorxador, carrer del Nord, carrer de les Creus, carrer Alt de Sant Pere, carrer de Filadors, carrer de l’Envelat, carrer Lleida, plaça Catalunya, carrer Tarragona, carrer Capella, plaça Mossèn Joaquim Boronat, carrer d’Antoni Roig, plaça de la Font i plaça de la Vila.

A les dotze del migdia, a la plaça del Castell: Crida pública de la Festa, tritlleig de campanes i esclat dels dotze morterets. Tot seguit sortida de la Cercavila del Seguici Popular Infantil amb el Ball de Diables, la Mulasseta, el Ball de Bastonets, el Ball de Pastorets, el Ball del Patatuf i el Ball de Cercolets. Recorregut: carrer de Joan Güell, plaça de la Vila, plaça de la Font, carrer Baixada de Sant Antoni, carrer de Freginal i plaça del Castell.

Havent passat per la plaça de la Vila: Entrada a la plaça de les colles Castelleres i Diada Castellera amb participació de les colles Nens del Vendrell, Xiquets de Tarragona, Castellers de la Vila de Gràcia i Nois de la Torre.

A les sis de la tarda, des del portal de Padrines fins a la plaça de la Vila: Entrada de músics.

Seguidament, a la plaça de la Vila: Concert a càrrec dels músics que acompanyen el Seguici Popular.

A un quart de vuit del vespre, a la plaça Mossèn Joaquim Boronat: Plantada dels elements del Seguici Popular.

A dos quarts de vuit del vespre, des de la plaça Mossèn Joaquim Boronat: Cercavila de vigília amb el Ball de Diables, la Virgília, el Ball de Serrallonga, la Mulassa, el Ball de Bastons, el Ball de Pastorets, el Ball de Gitanes, els Nans, els Gegants, el Ball de Cavallets i l’Àliga. Recorregut: carrer d’Antoni Roig, plaça de la Font, plaça de la Vila, carrer Major, carrer Ample i plaça del Castell.

En acabar la cercavila, al carrer de Joan Güell: Representació del Ball Parlat del Ball de Gitanes.

A dos quarts de nou del vespre, al Bluegrass Bar la Traviesa: VII Misteri del B’N’R, amb els grups The Walking Stick Man i Jive Mother Mary. Organitza: Associació Cultural la Traviesa

A dos quarts d’onze de la nit, a Cal Llovet: Concert de Festa Major amb l’Orquestra Atalaia.

A les dotze de la nit, a Cal Llovet: Ball de Festa Major amb l’Orquestra Atalaia.

A les dotze de la nit, a la plaça del Castell: Revetlla de Festa Major amb Versió Privada i Cat Rock.

Dilluns 4 de setembre – Santa Rosalia

A les vuit del matí, des de la Plaça de la Vila: Matinades a càrrec dels Grallers de la Torre, Els Vernets, Bufalodre, Grallers els 4 Garrofers, Tresmall. Recorregut: carrer Major, carrer Ample, plaça del Castell, carrer de Freginal, baixada de Sant Antoni, carrer d’Alt de Sant Pere, carrer dels Filadors, carrer de l’Envelat, carrer Lleida, carrer Pere Badia, Fundació Pere Badia, carrer d’Antoni Roig, plaça de la Font i plaça de la Vila.

A les nou del matí, pels carrers de la vila: Matinals del Seguici Popular.

A un quart d’onze del matí, des de l’Ajuntament fins a l’església parroquial de Sant Pere Apòstol: Anada a ofici. La corporació municipal sortirà de l’Ajuntament precedida de l’Àliga. La resta del Seguici Popular es concentrarà davant la porta lateral de l’església. Quan la corporació municipal faci l’entrada a l’església els balls del seguici popular actuaran tots a la vegada.

A dos quarts d’onze del matí, a l’església parroquial de Sant Pere Apòstol: Eucaristia solemne i veneració de la relíquia de la patrona, amb l’acompanyament de la Coral Santa Rosalia que interpretarà la Missa brevis a Santa Rosalia d’Albert Solé, per a orgue, gralla, cor i poble.

A un quart de dotze, a la plaça Mossèn Joaquim Boronat: Concentració de l’ofrena floral a Santa Rosalia. Anada en cercavila acompanyada pels Grallers dels Nois de la Torre.

En acabar l’ofici: Ofrena floral i toc d’ofertori a l’altar de Santa Rosalia. Pilar d’ofrena dels Nois de la Torre.

Seguidament, Sortida d’ofici: La corporació municipal es dirigirà a l’Ajuntament, precedida de l’Àliga de Torredembarra.

Seguidament, a la plaça del Castell: Passades de Lluïment del Seguici Popular.

Seguidament, a la plaça del Castell: Representació del Ball parlat del Ball de Diables.

A les set de la tarda, al carrer Ample: Representació del Ball parlat del Ball de Serrallonga.

A les vuit del vespre, a la plaça del Castell: Passada del Seguici Popular, acompanyat de la Fanfara de Torredembarra.

En acabar, Carretillada a càrrec del Ball de Diables de Torredembarra.

Seguidament, Castell de focs artificials a càrrec de Pirotècnia Igual.

En acabar, ‘Bona nit a les Bèsties’: Portem a dormir les bèsties fins a la Rata (carrer Sant Adrià), acompanyats de la xaranga Tocabemolls. Organitza: Agrupació de Balls Populars de Torredembarra.

Dimarts 5 de setembre – Sant Adrià

A dos quarts de vuit del vespre, a l’església parroquial de Sant Pere Apòstol: Eucaristia solemne en honor de Sant Adrià, copatró de la vila de Torredembarra.

A dos quarts de nou del vespre, a la plaça de l’Escorxador: Representació dels Balls parlats de Torredembarra, amb el Ball de Serrallonga i el Ball de Diables.

Altres actes:

Dies 1, 2, 3, 8, 9 i 10 de setembre

De deu del matí a les vuit del vespre, al local del Club Billar de Casal Municipal. X Open Billar Vila Torredembarra. Organitza: Club de Billar Punt d’Atac . Col·labora: Regidoria d’Esport

Diumenge 10 de setembre

A les onze del matí, davant l’església de Baix a Mar: Desafiament de Llagut Català Santa Rosalia (Vilanova, Calafell i Torredembarra). Organitza: Associació de Rem Vogadors de Baix a Mar. Col·labora: Regidoria d’Esport.