.

.

TOTS 21

Un moment del pregó de Joaquim Nin

Un moment del pregó de Joaquim Nin

El passat divendres al vespre, Perafort va obrir les celebracions en honor al seu patró, Sant Pere. I ho va fer, fidel a la tradició, amb la lectura del pregó de Festa Major, que en aquesta ocasió va ser pronunciat pel Secretari General de la Presidència de la Generalitat, Joaquim Nin.

Durant el seu pregó, que va reunir a una nodrida i variada representació del teixit polític, empresarial i social del nostre territori, així com a un gran nombre de veïns i veïnes del municipi perafortí, Nin va afirmar que “un pregó
ha de ser una invitació a gaudir de al festa que s’anuncia, però també ha de ser un motiu de reflexió sobre el temps i les circumstàncies que ens toca viure”.

En aquest sentit, el pregoner va reivindicar “les tradicions i un poble que conserva el pregó és un poble aferrat al manteniment de les relacions socials i que diu molt de la seva ferma voluntat de no oblidar d’on venim”. Així mateix, Joaquim Nin va defensar que “el fet de viure en petits nuclis fa que tothom es pugui conèixer i això comporta una major cohesió social i cultural i evita problemes”.

I en relació a aquesta cohesió, va finalitzar el pregó de Festa Major afirmant que “les festes majors no només uneixen i enforteixen el caràcter local, sinó que també contribueixen a fer-nos millors persones: més humanes, més solidàries, més compromeses amb nosaltres i els altres”.

Finalitzat el pregó, els assistents van poder gaudir del tradicional Sopar de Gala de la Festa Major, el qual va estar amenitzat per l’espectacle «Reubicando al genio». Com és costum, en aquest acte s’hi van aplegar un bon nombre de veïns i veïnes de Perafort que van poder gaudir d’un bon àpat a l’hora que passaven una bona estona.

Ja diumenge, Perafort va acollir la primera baixada d’andròmines del municipi, la qual va tenir sortida al carrer Colom i en la que s’hi van poder veure curioses i divertides creacions. Mentre que a la nit, es va celebrar un espectacle Yé-yé, al carrer Palau.

Una trentena d’actes

En el marc de la festa major de Sant Pere de Perafort, l’Ajuntament i la Societat Cultural Recreativa de Perafort han confeccionat un programa d’actes en què hi tenen cabuda una trentena d’activitats festives i lúdiques per a grans i petits.

Entre aquests actes, destaquen per exemple, el parc aquàtic que se celebrarà demà dimarts a les piscines municipals, i la masterclass d’aeròbic que tindrà lloc a la Carpa de Festes. L’endemà, dia de Sant Pere, aquesta mateixa carpa acollirà diversos inflables infantils, mentre que a l’església de Perafort hi tindran lloc les vespres solemnes de Sant Pere Apòstol.

La celebració de Sant Pere a Perafort seguirà el dia 30 amb un taller de capgrossos, un concurs de baldufes i el concurs de truites i ‘montaditos’.

La recta final dels actes s’iniciarà divendres 1 de juliol amb diverses activitats per a nens i joves. D’una banda, hi haurà un berenar amenitzat pel grup infantil Sidral i de l’altra, se celebrarà la festa de l’escuma al carrer Joan Palau. Per la seva banda, els joves podran gaudir de la Nit Jove amb Shakata i Loca Histeria.

Dissabte dia 2, serà el torn per al 5è Torneig de Botifarra, que es durà a terme al Casal. Aquesta activitat anirà seguida per la tradicional cercavila popular i el concert i ball de festa major amb La Principal de la Bisbal.

L’últim dia d’activitats amb motiu de la Festa Major de Sant Pere a Perafort, serà diumenge dia 3, quan se celebrarà una cursa ciclista. També al matí tindrà lloc la missa cantada en honor al patró, la qual anirà a càrrec de la Coral Prades Cor. Aquest dia, els actes finalitzaran amb el tradicional sopar de pa amb tomàquet, amenitzat per l'»Small River Prison Band», el qual anirà seguit pel gran castell de focs de la festa major de Sant Pere. D’aquesta manera, Perafort posarà punt i final a 10 dies de celebració.