.

José Luis Martín, portaveu del PP. Foto: Mayo Lorda

El PP es mostra sumament crític amb el primer any de mandat municipal, que es compleix aquesta setmana. En una àmplia valoració feta a Tarragona21, José Luis Martín, portaveu del grup municipal popular, afirma categòricament que ‘aquest ha estat el primer de quatre anys perduts per a Tarragona’. Dotze mesos després que tirés a caminar la legislatura de l’alcalde Ricomà ‘podem afirmar que tenim el govern municipal més feble, inexpert i sectari en el moments més compromès de la nostra història recent’. La ‘feblesa’ de l’equip format per ERC + En Comú Podem ‘els ha portat únicament a preocupar-se per mantenir les aliances que van teixir en la seva investidura’ i per garantir els vots en els plens i consells d’empreses. ‘Però ni així i tot han aconseguit aprovar moltes de les seves votacions. Per primera vegada en 20 anys en la història del consistori tarragoní, ha quedat un modificatiu de crèdit sense aprovar’, subratlla.

El que jutja com ‘la falta de projecte de ciutat, la indefinició i l’absència de lideratge’ s’ha evidenciat en ‘la falta d’un pressupost per a 2020’ i de full de ruta per als 4 anys que pretenen governar la ciutat Tarragona. ‘No hem aconseguit més que un esborrany sotmès al guió que els dicti la CUP en unes reunions bimensuals que, ni tan sols, s’han produït’.

Martín acusa ‘la paràlisi en els projectes urbanístics’, als quals ‘ha sumit en la més absoluta inseguretat jurídica (PP10, Budallera, Mes d’en Sorder)’. També qüesiona ‘l’absència d’un pla de renovació de l’espai públic’, la ‘falta de rigor i de professionalitat’ en la gestió del patrimoni, el ‘sotmetiment a la Generalitat amb el cas del Palau d’Esports’ i ‘l’absoluta deixadesa’ cap a la projecció turística de la ciutat, àrea que hauria de ser estratègica i, no obstant això, ‘ha desaparegut en l’acció d’un govern que sembla anar en contra del desenvolupament turístic’.

Un altre punt de crítica és ‘la indiferència’ cap al desenvolupament econòmic del sector serveis i a l’hostaleria, als qui, ‘en comptes d’impulsar-los, han tractat de llevar-los les terrasses’. També és qüestiona ‘l’absència d’una estratègia ni acció eficaç per a pal·liar la desertització comercial del centre’. O ‘l’oblit de la seva proposada “estrella”: la participació ciutadana, atès que l’opacitat d’aquest equip de govern ha estat màxima’.

Reptes pendents

El PP observa ‘la incapacitat d’afrontar els reptes pendents de la ciutat: el Banc d’Espanya, el Preventori de la Savinosa, la Ciutat Judicial… Ni tan sols han sabut prendre les regnes del centre d’acolliment “Porta Tarraco”, el projecte i la subvenció del qual va aconseguir el Partit Popular. Només sabem que la regidor responsable li ho ha llevat de damunt i ho ha passat a una altra regidoria, sent una competència directa de Turisme’, destaca Martín.

Durant aquest primer any de legislatura, els veïns de Tarragona ‘no hem percebut millores’ ni ‘en la cura de l’espai públic ni en la neteja de la ciutat’. Les úniques millores reals que s’han executat ‘han estat les que havíem deixat llistes des de la legislatura anterior en les regidories governades pel Partit Popular: Espai Públic, Esports, Mobilitat, Turisme’. Un any més tard, ‘no poden continuar vivint de rendes’. No obstant això, ‘han pujat les taxes de les escombraries i el preu de l’aigua a Tarragona’. Encara que sembla ara molt llunyà, ‘fa només uns pocs mesos vivim greus episodis de violència als carrers que ens van deixar una factura de més de 500.000€ i una imatge nefasta de la ciutat, i el que vam veure va ser la impassibilitat d’un alcalde que es va ocupar només de condemnar la labor policial i de deixar el seu segell polític amb una superficial i sectària política d’aparador: penjar pancartes, despenjar el retrat del Rei Felip VI del saló de Plens, escapçar gerents per motius polítics (com el gerent de Turisme) i intentar pujar el sou a uns altres pels mateixos motius (com el cap de Cultura)’.

Ni el coronavirus salva l’equip de govern de l’atac popular. En els últims mesos d’emergència, davant la crisi sanitària, social i econòmica motivada per la COVID19, ‘és lamentable’ que Tarragona ‘ha estat de les poques ciutats en les quals no s’ha buscat consens’ entre els grups polítics en les poques mesures adoptades, ‘que s’han anunciat sense donar explicacions i, de nou, amb total opacitat’. En aquest sentit, ‘ens preocupa que les polítiques de l’alcalde Ricomà vagin encaminades únicament a l’assistencialisme, la qual cosa desembocarà en una crisi financera, de deute i d’inseguretat jurídica’.

Els populars proposen una única línia capaç de desafiar aquesta crisi a partir de prioritzar la creació de riquesa i de llocs de treball amb ‘apostes desinhibides’ a favor dels autònoms, pimes i empreses del sector secundari, ‘reduir la pressió fiscal, desenvolupar i implementar un pla de reactivació del sector turístic, de la restauració i de la indústria cultural i esportiva i prioritzar la col·laboració públic privada per a mobilitzar recursos i reforçar pimes i sectors productius’.

Redacció

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */