.

Alejandro, en una visita al Parc de la Muntanyeta de Sant Pere i Sant Pau

Alejandro, en una visita al Parc de la Muntanyeta de Sant Pere i Sant Pau

El Grup Municipal del Partit Popular a l’Ajuntament de Tarragona ha presentat un plec d’al·legacions contra la venda del solar de Sant Pere i Sant Pau per a la ubicació d’un centre de culte de l’Església de Jesucrist dels Sants dels Últims Dies, més coneguts com a mormons. Els populars justifiquen la seva postura perquè “no existeix cap tipus de consens veïnal”.

En els darrers dies, expliquen, “han estat nombroses les reunions mantingudes pels veïns, a les quals s’ha expressat rotundament la seva oposició a la venda de cap solar ubicat a la zona, encara que sigui parcialment”. A més el Parc de la Muntanyeta és un dels “pocs gran parcs públics de la ciutat, concebut per la l’ús lliure dels ciutadans i per als veïns de Sant Pere i Sant Pau, concebut con a pulmó verd”, afegeixen.

En segon lloc, el PP recorda que en el seu dia aquest parc va rebre una subvenció del Fons Feder europeu per a la recuperació de l’un abocador, vinculant els terrenys a una finalitat concreta, que és aquella per la qual va rebre la subvenció. Per tant, “no es contempla la possibilitat de desprendre’s d’aquella voluntat per ara vendre uns terrenys”.

En tercer lloc, els populars defensen la biodiversitat de l’entorn, la fauna salvatge autòctona i aus migratòries: “El Parc acull diversos exemplars de puput i d’altres espècies migratòries respecte les quals es prohibeix especialment la pertorbació de concentració, crida, muda, hivernada i descans. L’edifici plantejat, de gran alçada, pertorbaria l’àmbit d’aquestes aus”.

Per últim, el grup municipal del PP detalla la “inexistència d’obligació de venda del solar si no es donen les condicions establertes al Protocol d’Intencions abans del 31 d’Octubre, com és el cas”.