.

.

TOTS 21

Per ordre; Josep Acero, Elisa Vedrina i Inma Rodríguez. Foto: Soraya Rodríguez Barrios

La candidata número 2 del Partit Popular de Tarragona, Elisa Vedrina, ha presentat aquest dimarts el projecte del PP en l’àmbit de la cultura. “Des del PP sempre hem tingut especial sensibilitat per la vida cultural de la nostra ciutat, oposant-nos al tancament de l’Hemeroteca o apostant per mantenir amb el caràcter anual de Tarraco Viva, quan alguns volien que fos bianual”, ha dit. Entre les propostes, el Partit Popular aposta per transformar l’edifici del Banc d’Espanya, un espai de referència, cèntric i emblemàtic, com a seu de la gran biblioteca de Tarragona. “La nostra ciutat mereix una nova biblioteca com la que la Generalitat va fer a Girona”. La candidata del PP ha afegit que “aquest nou equipament serà una biblioteca del segle XXI, un centre cultural amb el llibre i l’expressió escrita com a referència”. A més a més, promet cuidar i mantenir els equipaments ja existents com són el Metropol, Camp de Mart, etc.

Elisa ha afirmat que volen una “Tarragona és una ciutat mediterrània, cosmopolita i oberta, que en els propers quatre anys convertirem en referent cultural. Serem una ciutat que oferirà cultura local, però també universal, i que continuarà apostant per la cultura popular, sumant també altres manifestacions artístiques d’alt nivell”.

Las propostes per convertir Tarragona en referent cultural són:

– Potenciar activitats culturals i familiars en espais actualment desaprofitats, com les platges i els espais patrimonials. Cinema a la fresca, concerts i biblioteca a la Platja del Miracle. Programa de música de cambra en espais patrimonials.

– Atraure grans gires de teatre nacionals, perquè Tarragona sigui parada obligada: Compañía Nacional de Danza, Compañía Nacional de Teatro Clásico.

– Instal·lar una extensió del Festival de Teatro Clásico de Mérida en el Camp de Mart, agermanant-se amb una altra ciutat Patrimoni de la Humanitat.

– Crear el Premi de Novel·la Històrica Tàrraco, complementari del ja existent Premi Pin i Soler, per potenciar els valors que ens fan singulars.

– Recuperar el ‘Encuestro de Escritores’ que durant més de 10 anys va posar a Tarragona al mapa com a punt de trobada de les lletres espanyoles.

– Donar suport i projecció dels nostres festivals, potenciant la col·laboració público-privada.

En aquest sentit, la candidata popular ha comentat que “Tarraco Viva ha de generar una indústria cultural al voltant de la divulgació del nostre patrimoni i que es projecti“. Així mateix ha apostat per “mantenir a la ciutat el Minipop, un festival cuidat i mimat, molt necessari en una ciutat en la qual falta oferta de cultura contemporània, així com els altres festivals de referència com l’SCAN o el REC”.

Soraya Rodríguez