.

El PP vol combatre la mendicitat

El PP vol combatre la mendicitat

El Partit Popular de Tarragona planteja crear un cens d’indigents i sense sostre per combatre les màfies organitzades a la ciutat. Una proposta que portarà al plenari en forma de moció i com a alegacions a la nova ordenança municipal.

El líder dels populars tarragonins, Alejandro Fernández, ha recordat que “la mendicitat no és una activitat legal i a Tarragona es considera una falta lleu” que es contempla dins de l’ordenança de convivència ciutadana tot i que no hi ha una d’específica per aquest problema.

El popular comenta que la majoria de persones que practiquen mendicitat formen part de màfies organitzades. “Els ciutadans de Tarragona no tenen per què aguantar ser molestats o increpats pel carrer ni tenir por e inseguretat, com tampoc els comerciants a que s’ocupi o embruti l’entrada dels seus locals” comenta. “Cal ma dura contra l’incivisme, la mendicitat i les màfies” ha sentenciat Fernández.

En aquest sentit el PP tarragoní aportarà una moció d’aquí dos plenaris i alegacions a la nova ordenança per tal que es prenguin dues mesures “que han d’anar en paral·lel” diu. Per una part “cal una acció i política social donant sortides als que no formen part de màfies” i per altra “perseguir l’activitat delictiva”. Per això Fernández apunta i considera que “és necessari donar protagonisme, instruments i confiança a la Guàrdia Urbana”.

Alejandro Fernández aquest matí

Alejandro Fernández aquest matí

Declara que s’ha d’estudiar “cas per cas” per diferenciar els diversos perfils. Els estrangers que amb el cens s’aportarien les dades a la Policia Nacional per tal que seguint la llei procedeixin a “l’expulsió immediata del país”, els comunitaris retornats al seu país i els nacionals a la seva ciutat. Per últim els que no formen part d’una mafia i tenen problemes d’addiccions, “el cens servirà per fer un seguiment als Serveis Socials i conèixer la seva ubicació i situació i poder fer l’acció social pertinent” comenta Fernández.

El popular proposa que “s’hauria de potenciar una taula amb les ONG’s de la ciutat per activar polítiques socials” i ha remarcat la importància d’una “atenció específica als menors”, ja que “hi ha persones que no respecten la normativa de protecció als menors”. Finalment Fernández també proposa que les afectacions de la mendicitat als comerços sigui tipificada com a falta greu enlloc de lleu.

-Adrià Recasens-