.

El PP ha votat en contra de la proposta de CiU.

El PP ha votat en contra de la proposta de CiU.

La Comissió de Foment al Congrés dels Diputats ha tombat aquest matí, amb l’únic vot en contra del PP, la proposició no de llei de CiU, en ser rebutjada pel PP, per accelerar la construcció de l’A-27 entre El Morell i Montblanc i propiciar el rescat de la concessió de l’Autopista AP-2 entre Montblanc i Lleida, connectant-la amb l’A-27 i sense peatges per als usuaris d’aquest tram.

En defensa d’aquesta iniciativa, que ha rebut el suport de l’oposició, el diputat de CiU per Tarragona al Congrés, Jordi Jané, ha recordat que aquesta Proposició no de Llei recull un compromís compartit per tots els grups parlamentaris en les últimes eleccions com és finalitzar la construcció de l’A-27.

“Tots reconeixíem que acabar l’A-27 era la gran assignatura pendent”, ha assenyalat Jané, que ha apel·lat a totes les formacions de l’arc parlamentari perquè compleixin amb la seva paraula i donin suport a aquesta iniciativa.

El parlamentari de CiU s’ha queixat que, a dia d’avui, encara no hi hagi un calendari per a l’execució de l’AP-7 el que segons la seva opinió només depèn de la voluntat política i de la inversió corresponent.

A més, ha recordat que aquesta obra compta amb el consens del territori, a més del suport de la CEPTA de Tarragona, Cambres de Comerç de Reus, Tarragona i Lleida, així com dels ajuntaments de la zona.

“La prioritat és fixar el calendari i que aquest s’englobi dins d’aquesta legislatura, no es pot demorar més”, ha reclamat Jané, que ha volgut anar “més enllà de furgar en les ferides i buscar atribució de responsabilitats” per ser més pragmàtic per tal que abans que s’acabi la present legislatura s’ultimin aquestes obres.

“És una iniciativa a favor de Tarragona i de la seva activitat econòmica”, ha recalcat Jané, que ha posat en valor el paper econòmic summament important que representa aquesta obra per a les comarques del Tarragonès, l’Alt Camp, la Conca de Barberà i per a tota la zona de Lleida, ja que és la sortida natural del Port de Tarragona cap a l’interior peninsular i una via d’entrada dels turistes a la Costa Daurada.