.

.

TOTS 21

José Luis Martín, durant la roda de premsa d’aquest matí. Foto: PP

El portaveu del Grup Municipal del Partit Popular de Tarragona, José Luis Martín, ha presentat aquest dimarts en roda de premsa la primera de les jornades de ‘Tarragona capital. Qüestions capitals’, cicle que la formació ha impulsat amb “l’objectiu d’aglutinar coneixement i lideratge, així com de generar consensos i ambició per a resoldre qüestions cabdals necessàries que difuminen la nostra capitalitat”.

El portaveu popular ha comunicat que la primera jornada se celebrarà aquest dissabte 19 de febrer, a les 11h del matí. Comptarà amb la presència de l’alcalde de Málaga, Francisco de la Torre, que oferirà una ponència sobre ‘La transformació de la ciutat de Málaga. Estratègies i polítiques d’una capital turística i cultural’. Martín ha manifestat que “hem de saber emmirallar-nos en les ciutats que han fet les coses bé. Una ciutat pot transformar-se si té un lideratge polític, estratègia, prioritats clares, capacitat de gestió i una societat civil que acompanya i està alineada en benefici d’uns objectius comuns”. En aquest sentit, ha expressat que “el cas de Màlaga és paradigmàtic i especialment interessant per a nosaltres: la seva modernització ha anat de la mà d’una aposta molt ambiciosa per la cultura que dona prosperitat als seus veïns i resulta molt atractiva pels seus visitants, com demostra el seu posicionament turístic i la seva capacitat generadora de llocs de treball”.

A continuació, ha detallat les intervencions dels representants del sector turístic tarragoní que participaran a la taula rodona sobre el desenvolupament turístic deTarragona capital. Estarà formada per Francisco J. Castillo, soci director de DNA Turismo y Ocio, que se centrarà en el repte de la captació d’inversions per a equipaments culturals; Paco Tovar, fundador de Argos Serveis Culturals, que abordarà la triada patrimonicultura-patrimoni; Agustín Peyra, President de l’Agrupació Càmpings Tarragona Ciutat, que introduirà la necessitat de la col·laboració pública-privada; i Silvia Schall, Directora de l’hotel H10 Imperial Tarraco, que tractarà els reptes en les polítiques d’impuls al sector hoteler.

Martín ha valorat molt positivament la participació de diferents agents del sector turístic tarragoní en una jornada que, “estem segurs, ens permetrà obrir un debat fructífer i constructiu, imprescindible per a deixar enrere el conformisme i la paràlisi”. I ha conclòs: “Tarragona no pot continuar més temps adormida”.

La jornada tindrà lloc a la Sala Teatre del Hotel H10 Imperial Tarraco, 19 de febrer, a les 11h del matí. L’entrada és lliure i l’acte és obert a tota la ciutadania. Per necessitats de control d’aforament és necessari confirmar assistència al correu electrònic tarragonacapitalpp@gmail.com

Els temes de les properes jornades són els següents: ‘Capital segura’, ‘Capital de la gestió pública-privada’, ‘Capital comercial’, ‘Capital connectada’, ‘Capital cultural i patrimonial’, ‘Capital d’oportunitats’, ‘Capital sanitària’ i ‘Capital de llibertat’. Finalment, es tancarà amb l’acte ‘Tarragona, capital’, on es posaran en comú les conclusions del cicle.

Redacció