.

.

TOTS 21

Núria Gómez. Foto larepublicacheca.com

Núria Gómez. Foto larepublicacheca.com

Nou gir en la convulsa política municipal de Torredembarra. El grup municipal del PP també ha decidit abandonar l’equip de govern amb CiU, i els sis regidors convergents -cinc dels quals imputats, i un d’ells empresonat- es queden completament sols. El PP ha seguit els passos del tercer soci de govern -el regidor de GIT sortia ahir del govern deixant-lo en minoria- i aposta per un “govern de concentració sense imputats”, tal com planteja l’oposició -ara ja amb onze escons. La regidora popular Núria Gómez exigeix la dimissió immediata de tots els regidors que han estat imputats. “Davant d’una situació excepcional com la que estem vivint aquest dies, calen decisions i mesures excepcionals”, declara.

Dels dos regidors populars al consistori torrenc, el fins ara portaveu del grup, José Oviedo, es troba imputat i la regidora Núria Gómez, no. “Ara mateix el que cal és una regeneració política al nostre municipi per tal de recuperar la confiança dels torrencs”, ha explicat Gómez, ara nova portaveu, demanant que els regidors imputats “segueixin l’exemple d’Oviedo i abandonin les seves actes de regidor, perquè els interessos del nostre municipi han d’estar per sobre dels interessos personals i de partit, com ha demostrat el propi Oviedo”.

Oviedo, que era portaveu del grup municipal del PP a l’Ajuntament de Torredembarra -i fins fa menys de 24 hores, segon tinent d’alcalde- dimitia aquest mateix dilluns. Ha estat, ara per ara, l’única dimissió des que va destapar-se la trama, dijous passat, en una operació que va acabar amb la detenció de l’alcalde, sis regidors i l’empresari local Blas Niubó. Amb l’alcalde a la presó i la resta de detinguts en llibertat amb càrrecs, el dèbil govern de CiU es troba més coix que mai amb la recent marxa dels seus socis: GIT i PP.

Fonts municipals asseguren que davant d’aquest nou escenari, que es precipita i canvia constantment -hi ha hagut tres alcaldes en només quatre dies, i una única regidora convergent que no s’ha vist esquitxada per la trama de corrupció-, necessiten un cert marge de reacció per valorar què fer a partir d’ara, sense descartar cap hipòtesi. L’oposició ho té clar, no vol cap imputat en el govern, i el PP, que acaba de sortir-ne, ho subscriu. “A partir d’ara iniciarem converses amb la resta de formacions polítiques per intentar formar aquest govern de concentració”.

Trobada imminent dels grups a l’oposició

Segons ha pogut saber l’ACN, aquesta mateixa tarda els grups a l’oposició es podrien reunir per treure alguna proposta en ferm, en cas que CiU no mogui fitxa. “Esperem dimissions, és realment sospitosa aquesta inacció, però si no es produeixen, nosatres prendrem les accions oportunes”, ha avisat el portaveu del grup muncipal del PSC, Jordi Solé. “Cal veure com queda el mapa final, però farem el que sigui per assegurar la governabilitat del poble”, ha afegit el portaveu d’ERC, Eduard Rovira.

Per la seva banda, el portaveu d’ABG, Lluís Suñé, ja ha dit clarament que no entrarà en un govern de concentració amb el PP, malgrat aplaudir el gest d’Oviedo d’haver dimitit. De fet, Suñé continua pensant que la creació d’una comissió gestora és la millor opció, amb quatre o cinc persones que tirin endavant els tràmits imprescindibles al consistori. “No participarem en aquest numeret de tots junts per salvar el poble, quan sempre hem topat amb el PP i pot estar implicat en la trama”, ha etzibat.