TOTS 21

- El portaveu José Luis Martín ha desgranat les millores que ha percebut el ciutadà de Tarragona: “són accions heretades del govern del Partit Popular”

José Luis Martín i Elisa Vedruna.

El PP ha decidit no assistir al plenari sobre seguretat química convocat per aquest divendres a l’ajuntament de Tarragona, davant la decisió del govern de la Generalitat de no enviar-hi cap representant. En un comunicat de premsa, el partit ha recordat que només 48 hores abans de la celebració del Consell Plenari ‘Prevenció, seguretat, salut i futur de la indústria química’, els grups municipals de la corporació tarragonina van assabentar-se de que, finalment, la Generalitat –representada per la Delegació Territorial del Govern- no hi assistiria, tot i que el 26 de febrer es va confirmar la seva presència.

El portaveu del Grup Municipal del Partit Popular de Tarragona, José Luis Martín, afirmava en la nota que «no hi pot haver una altra prioritat per a un Delegat del Govern a Tarragona que acudir al consell plenari al que han estat convocats». I en aquest sentit assegurava que «la finalitat del Consell Plenari que es celebra avui era, especialment, fer seguiment dels acords d’una Declaració Institucional aprovada a l’Ajuntament de Tarragona, on s’instava a la Generalitat a assumir uns compromisos que, òbviament, no ha complert amb Tarragona. Ens preguntem si és aquest el motiu pel qual no hi volen ser presents».

«El Grup Municipal del Partit Popular de Tarragona no serà còmplice d’una nova humiliació vers la nostra ciutat, vers les nostres associacions de veïns, entitats, organismes i plataformes convidades que, a més, han preparat les seves intervencions i preguntes dirigides, una bona part, a l’administració autonòmica» continuava Martín. «Al conèixer pels mitjans de comunicació que el Delegat del Govern a Tarragona -Òscar Peris-, confirmava la no compareixença de la Generalitat a aquest consell, el GM del Partit Popular va tramitar una petició a alcaldia sol·licitant l’anul·lació del plenari, i que es posposés a una data que garantís la presència de la Generalitat.  L’alcalde Ricomà ha decidit mantenir la convocatòria tot i haver criticat ell mateix l’absència de l’administració competent». El Partit Popular de considera que «aquest plenari no es pot celebrar en aquestes condicions. Per aquest motiu, ha decidit no participar d’un consell que desvirtua la finalitat pel qual va ser plantejat».

Martín assenyala que «durant el dia d’ahir vam apel·lar a la unitat dels diferents grups municipals en la defensa dels interessos i les necessitats de Tarragona, quelcom que no està fent el propi alcalde, al donar el vistiplau al menyspreu i al deixament de funcions de la Generalitat vers la nostra ciutat. Lamentem que la resta de grups municipals de la corporació no s’hagin sumat a la no acceptació del consell plenari en aquestes condicions».

Redacció