.

Pla general d’operaris i una màquina retirant fang i canyes en un carrer del barri de la Salut, a Salou. Imatge del 10 d’octubre. Foto: Ajuntament de Salou

El PP de Salou ha acusat la Generalitat de Catalunya de menystenir el municipi de Salou i l’ha responsabilitzat de les últimes inundacions sofertes al Barri de la Salut. El portaveu del PP salouenc, Mario García, ha manifestat que “és inadmissible que el Govern de la Generalitat no estigui treballant sense demora en el projecte de canalització del barranc de Barenys. Anem acumulant retards que no es poden justificar de cap manera. Primer es va dir que a principis del 2018 es podrien començar les obres, i estem a final d’any sense que s’hagi fet absolutament res”.

El líder popular també ha criticat que per part del govern municipal no s’estigui “posant tota la carn a la graella” en aquest assumpte i que, en lloc de tractar-lo com una prioritat per a Salou, s’estigui intentant justificar la demora en el desgovern a què està immersa la Generalitat. “Al mes d’abril d’aquest any el regidor d’urbanisme justificava els retards per la inexistència de Govern autonòmic, mentre que l’excusa ara és que estan pendents d’una reunió amb el conseller de Territori i Sostenibilitat. A més, a data d’avui, no s’ha reactivat la comissió mixta que es va crear l’efecte de tractar aquest assumpte, el que denota que la voluntat de solucionar-ho a la major brevetat possible brilla per la seva absència”, ha assenayalat García.

“L’únic que hi ha de cert és que no tenim un calendari d’execució del projecte, només paraules. I ens sorprèn la benevolència que té l’equip de govern de l’Ajuntament de Salou vers el de la Generalitat. Des del PP instem a l’alcalde a que sigui contundent a l’hora d’exigir que el govern autonòmic compleixi amb els seus compromisos, perquè aquesta inacció fa que els únics que paguin les conseqüències siguin el nostre veïns, com les últimes inundacions del Barri de la Salut”, ha afirmat García.