.

.

TOTS 21

El portaveu municipal del PP, Mario García

El Grup Municipal del PP de Salou ha denunciat que l’equip de Govern s’ha gastat 12.463 € en fer “una enquesta política, amb diners que surten de l’erari públic, és a dir, amb els impostos de tots els ciutadans de Salou”.

El seu portaveu, Mario García, ha denunciat que a la Junta de Govern Local celebrada el 20 d’octubre del 2014 es va aprovar un contracte de prestació de serveis amb l’objecte que una empresa externa fes una enquesta entre els veïns de Salou per obtenir informació de marcat caràcter polític.

Segons García, “és d’una irresponsabilitat supina que els nostres governants es preocupin més de mantenir-se al poder que de treballar pel nostre municipi. Gastar gairebé 13.000 € per a saber si hi ha molta gent que coneix l’alcalde i sota quines sigles es va presentar a les darreres eleccions no és una prioritat per al nostre municipi ni per als nostres veïns”.

“Els salouencs agrairien que els diners que paguen amb els seus impostos fossin destinat a qüestions realment necessàries i no a interessos totalment partidistes. Si un partit polític vol saber el grau de coneixement dels líders del municipi i altres qüestions de marcat caire polític el que han de fer els partits és pagar de la seva butxaca, mai utilitzar els diners públics per a això”, ha afirmat el portaveu popular.

A més, ha estat contundent en qualificar de “sospitosa” aquesta contractació, i ha denunciat que “en el mes de febrer de 2014, quan el PP era al Govern, el portaveu de CiU ens va proposar contractar aquesta enquesta, i ens van fer arribar una còpia del formulari de preguntes ja realitzat per la mateixa empresa a la qual se li ha adjudicat actualment el contracte”. “Això demostra que els nostres governats no han seguit el procediment legal establert. Primer van fer un encàrrec a una empresa perquè els preparés el formulari de l’enquesta, i 9 mesos després se li adjudica la feina.”

“Davant la nostra oposició a que el Govern es gastés aquestes quantitats en una enquesta de caire polític es van veure forçats a posposar aquesta contractació fins que ens vam anar del govern”, ha afegit.

“No acabem d’entendre com se’ns pot proposar al febrer una contractació d’aquest tipus i sense que ni tan sols s’hagi iniciat un expedient de contractació, i ens donessin les preguntes ja formulades per l’empresa a la que finalment se li ha adjudicat aquest contracte. Això vulnera tota la normativa de contractació pública, ja que per a aquest tipus de contractes cal demanar tres pressupostos i justificar motivadament  per  quin motiu s’adjudica a una empresa”, ha matisat García.

El PP ha demanat que “es depurin totes les responsabilitats puguin existir per una pràctica que pot qualificar-se de qualsevol manera menys transparent” i per això “sol·licitarem que s’iniciï un expedient de lesivitat, en entendre que aquesta contractació és nociva per als interessos de Salou”. “Els regidors de CiU, FUPS, UTPS (Ramón Pascual) i la trànsfuga Reyes Pino farien bé a pagar de la seva butxaca l’import d’aquesta enquesta”, ha conclòs.