.

Imatge del mur que es va desprendre al carrer Major

El portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament de Creixell, Teo Fuster, ha denunciat la “passivitat” de l’equip de govern municipal respecte l’esfondrament, ara fa dos mesos, d’un mur al carrer Major de la localitat.

El popular ha explicat que “en comptes d’arreglar-ho amb caràcter d’urgència i després negociar amb el propietari el pagament de la factura, s’han limitat a tancar el carrer impedint el pas dels vehicles, amb el perjudici per als veïns que això comporta”.

Fuster ha assegurat no entendre “aquesta falta de resolució davant un problema que està causant molèsties en tots els aspectes”, recordant que per aquest motiu “ni la processó de la festa major ha pogut realitzar el seu recorregut habitual”.

El regidor ha instat l’equip de govern a actuar de forma “urgent i immediata amb els procediments legals que siguin adients” per acabar amb un problema “que hauria d’haver estat solucionat en pocs dies”.

L’Ajuntament, pendent del permís judicial

L’alcalde de Creixell, Jordi Llopart, ha respot a Tarragona21 que l’Ajuntament ha actuat seguint el procediment habitual i que es troba “pendent d’obtenir el permís judicial” per poder entrar al solar. Llopart ha acusat Fuster, exalcalde, “de no haver fer front al pagament de l’expropiació del solar en els set anys que va estar governant”, fet que facilitaria actuar ara de manera immediata. El consistori havia iniciat l’expropiació del solar, però no va satisfer els set milions de les antigues pessetes d’expropaició, segons Llopart, i per tant, encara no és de la seva titularitat.

El consistori “ha requerit diverses vegades els propietaris que arrangin el desperfecte, sense obtenir resposta”, per la qual cosa ha acudit als jutjats.

L’alcalde també ha dit que no es pot entrar de manera urgent “perquè hi ha un perill per a la seguretat: no sabem com ens trobarem el lloc”. Respecte a la processó, Llopart ha dit que la ciutadania va agrair “que el rector l’escurcés per la calor que feia”. “Celebro que el senyor Fuster es dediqui ara a fer d’inspector d’obres del municipi”, ha conclòs irònicament.