TOTS 21

El portaveu del grup municipal del PP a Cambrils, David Chatelain.

Ha passat pràcticament un mes des de que el PP de Cambrils va demanar que s’agilitzessin les ajudes al comerç, “i a dia d’avui encara no es té constància del pagament, tal i com han pogut confirmar desprès de fer la consulta a intervenció. Els mesos de retard s’acumulen, en tant que els períodes de confinament es mantenen, l’últim desprès de la Setmana Santa”, afirmen els populars en un nota de premsa.

Per al portaveu del Grup Municipal del PP David Chatelain, «el que està passant amb les ajudes és un despropòsit; ha passat un any des de l’inici de la pandèmia, i han passat més de cinc mesos des de que es va iniciar la tramitació de les subvencions. A més, s’ha demanat una documentació desproporcionada que ha comportat maldecaps i despeses als empresaris cambrilencs. El Sr. Klein ha de donar explicacions».

«No és de rebut generar expectatives i desprès fallar d’aquesta manera», explica Chatelain. «El teixit comercial de Cambrils està molt tocat, i no s’entén com es prometen ajudes que desprès es redueixen i a més no acaben d’arribar». El portaveu popular assegura que ha pogut parlar amb diferents gestories del municipi, i totes han coincidit en que la gestió per part de l’Ajuntament evidencia una vegada més una excessiva burocràcia. De fet, i desprès de parlar també amb diferents empresaris, es pot dir que els requeriments posteriors de documentació addicional han estat reiterats.

Un govern municipal ‘poc compromès amb l’empresariat cambrilenc’

El PP de Cambrils ha demanat en diferents plenaris que les ocupacions de via pública amb finalitat comercial quedessin exemptes de pagar la taxa, i finalment l’equip de govern ha hagut de recular, tot i que generant un greuge comparatiu. El regidor popular considera que aquesta exempció s’hauria d’haver aprovat en el moment de l’aprovació de les ordenances fiscals, per tal de generar seguretat jurídica.

Chatelain recorda també que quan es van aprovar les ordenances fiscals, les úniques propostes «business friendly» van ser les presentades pel grup popular, com el manteniment de l’exempció de la taxa de tramitació de l’ICIO o la rebaixa de totes les taxes de llicències i comunicacions en un 20%. Per als populars «no es pot dir que el govern municipal mostri un gran compromís amb el teixit comercial cambrilenc, si ens atenem a la manca de propostes, i a que durant la pandèmia s’ha dedicat a fer el que han fet la pràctica totalitat d’Ajuntaments, però en alguns casos pitjor, i en d’altres més tard; i això sense parlar del Pla de reactivació, un document decebedor, superat, i que no s’ha actualitzat».

Més celeritat i més agilitat

El PP de Cambrils es reitera en la petició d’accelerar les ajudes, tant les ja tramitades com les que estan compromeses, que recordem suposaran una segona injecció de 200.000 euros, tot i que encara no sabem com es gestionaran. Sobre tot exigeix que la tramitació s’ajusti més a la realitat, ja que la pròpia Generalitat ha atorgat ajudes molt més quantioses amb uns requeriments molt inferiors. També demana que els Bons Cambrils entrin en funcionament a la major brevetat, i sense cost per als comerciants.

Redacció