.

.

TOTS 21

Teo Fuster, actual portaveu del PP a Creixell i exalcalde

Teo Fuster, actual portaveu del PP a Creixell i exalcalde

El Comitè de Drets i Garanties del Partit Popular Català s’ha reunit aquest matí amb motiu de l’expedient informatiu obert a Teodor Fuster, arran de l’informe de la Sindicatura de Comptes sobre la gestió de l’Ajuntament de Creixell entre els anys 2006 i 2010, quan Fuster era alcalde del municipi. El mateix Teodor Fuster ha comparegut davant el Comitè de Drets i Garanties del seu partit per donar explicacions sobre aquests fets.

Després d’escoltar-lo, els membres del Comitè l’han instat a col·laborar de manera proactiva amb totes les instàncies per a la seva defensa i esclariment dels fets i a mantenir-los informats de tots els procediments que es puguin derivar de l’esmentat informe de la Sindicatura de Comptes. Teodor Fuster s’ha compromès a fer-ho i s’ha mostrat sorprès perquè l’actual Govern municipal no hagi presentat cap al·legació ni cap informació addicional davant l’Informe de la Sindicatura de Comptes, quan el procediment els hi permet fer-ho.

D’aquesta manera, resol el PP català, «es finalitza el procediment obert, llevat que es coneguin nous fets entorn aquest cas».

ICV du al Parlament la fiscalització dels comptes de Creixell

Qui no dóna per tancat l’afer de Creixell és ICV-EUiA, que aquest matí ha tractat el cas al Parlament de Catalunya. Iniciativa ha recordat l’informe de la Sindicatura en què es deixa constància de les despeses extrapressupostàries i als moviments derivats de les contractacions amb motiu del planejament urbanístic derivat especialment en els casos en que l’execució es fa pel sistema de cooperació. No obstant això, atès que s’han detectat pràctiques similars en els anys posteriors, ICV-EUiA reclama que la Sindicatura estudiï també aquests anys.

L’afer arriba al Parlament després que l’equip de govern del Creixell denegués aquesta petició, que va formular el portaveu ecosocialista  a la localitat, Juan Miguel Teruel. En el darrer plenari, Teruel va indicar que “creiem que l’equip de govern té molt per amagar. Sempre s’ha negat a fer una auditoria, i ara ens trobem que es paguen moltes coses extrapressupostàriament. No sabem com s’ha licitat la llar d’infants ni ens donen les dades que demanem sobre altres despeses”.

Atesa aquesta situació, ICV-EUiA del Creixell ha recorregut al Parlament de Catalunya perquè sigui aquest qui decideixi la fiscalització dels comptes municipals.