.

Jordi Roca, diputat del PP per Tarragona

Jordi Roca, diputat del PP per Tarragona

El diputat del Partit Popular al Parlament, Jordi Roca, ha recordat a la Generalitat de Catalunya que “en matèria de patrimoni, a Tarragona, té deures pendents: museïtzar el Teatre Romà i obrir el museu de la Necròpolis Paleocristiana”. En aquest sentit, Roca ha assenyalat que “no és normal que els espais de la ciutat romana de Tarraco siguin els jaciments més visitats de Catalunya i que la Generalitat no realitzi les inversions necessàries en els seus equipaments”. “Aquesta mala gestió és un exemple més de que la Generalitat de Catalunya és la principal responsable dels mals dels catalans i dels tarragonins”, ha afegit.

En aquest sentit, el diputat popular ha explicat que “el cas més flagrant és el del Teatre Romà, que després de 33 anys de gestió del Govern de Catalunya continua sense museitzar i sense poder ser visitat, tot i formar part del conjunt declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 2000”. Jordi Roca ha declarat que “les escasses inversions realitzades en els darrers anys només han servit per netejar un espai, que és l’únic d’aquestes característiques conservat a Catalunya”.

Sobre la Necròpolis Paleocristiana, l’altre equipament patrimonial de la ciutat que depén de la Generalitat, el diputat popular ha recordat que “malgrat es va reobrir al públic després de més de 20 anys tancada, la Generalitat encara hi té deures pendents: el museu de la Necròpolis continua tancat i només es pot visitar l’exposició permanent”.

Jordi Roca ha lamentat “la situació del patrimoni de Tarragona depenent de la Generalitat, que suposa un nou greuge del centralisme de Barcelunya vers la nostra ciutat, l’única capital de Catalunya Patrimoni de la Humanitat”.