.

Tomàs Bigorra, portaveu d'ERC a la Diputació i alcalde de Vilaplana

Tomàs Bigorra, portaveu d'ERC a la Diputació i alcalde de Vilaplana

El Jutjat d’Instrucció número 4 de Tarragona ha imputat el portaveu d’Esquerra Republicana a la Diputació de Tarragona, Tomàs Bigorra, per un presumpte delicte de malversació de cabals públics, tal i com ha confirmat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSCJ). Segons explica delCamp, Bigorra s’hauria autoadjudicat un sou mensual de 600 euros amb els 20.000 euros que l’ens supramunicipal destinava de forma anual al grup polític d’Esquerra. Malgrat que el citat mitjà indica que ERC va posar en coneixement de la justícia el cas, després d’un requeriment del Tribunal de Comptes, fonts oficials del partit consultades per Reusdigital.cat no ho confirmen.

El cas arrencaria quan el Tribunal de Comptes va requerir explicacions a Esquerra sobre el pagament rebut per part de la Diputació de Tarragona i que el partit no havia declarat. Els diners, segons indica delCamp, eren més de 20.000 euros i corresponien a l’any 2008. Fonts de la Diputació asseguren que aquests diners estaven validats per Intervenció i es corresponien a despeses de representació, fixades en més d’un centenar de factures. Per tant, es desmarquen de l’ús intern que s’hauria pogut fer d’aquesta quantitat.

Bigorra dividiria aquesta quantitat en 5.000 euros per a la regional del Camp de Tarragona, altres 5.000 per a la regional de les Terres de l’Ebre, 600 mensuals a ell mateix, en concepte de sobresou com a portaveu d’ERC a la Diputació, i la resta els destinava a despeses de representació. Aquest repartiment seria irregular, entenent que els fons als partits polítics no es poden destinar a despeses per la remuneració del personal ni per indemnitzacions per assistència, donades directament a cada diputat.

L’origen de la denúncia?

Cap font oficial d’ERC ha volgut confirmar que el partit hagi portat el cas a la justícia, hagi demanat la dimissió de Bigorra i el retorn dels diners que el també alcalde de Vilaplana hauria cobrat de forma presumptament irregular de 2008 a 2012. El 2013, la regional del Camp de Tarragona es va assabentar del cas, va tallar els cobraments i el va posar en mans de la Comissió de Garanties, segons ha explicat a Reusdigital.cat el president d’ERC al Camp de Tarragona, Josep Andreu, qui no ha volgut anar més enllà.

En declaracions a El Punt Avui, Tomàs Bigorra ha assegurat “no saber res” i que no “he anat al jutjat ni a la fiscalia”. “D’aquest tema només sé que un senyor em va denunciar. Vull tenir l’oportunitat de poder-me defensa si sé del que se m’acusa. El partit no m’ha dit res oficialment”, ha indicat el portaveu d’ERC a la Diputació de Tarragona.