TOTS 21

Edifici de l'Autoritat Portuària. Foto: Tarragona21

Edifici de l’Autoritat Portuària. Foto: Tarragona21

El Port de Tarragona treurà a concurs en els propers mesos la remodelació i gestió de l’antic edifici de l’Autoritat Portuària. Segons ha conegut Tarragona21, aquest és el primer pas per deixar-lo de gestionar de manera directa i donar-li una nova funcionalitat a l’emblemàtic edifici, a més d’una reforma que permeti modernitzar-lo mantenint la seva característica planta. La decisió ja està presa i els termes de la concessió s’estan acabant de fixar.

L’edifici es destinarà al lloguer d’oficines en la seva pràctica totalitat, a excepció d’una de les seves plantes que durant la celebració dels Jocs Mediterranis se cedirà a l’organització de Tarragona 2017 per tal de facilitar les tasques de coordinació. L’immoble té cinc plantes, més baixos i coberta. Quatre de les plantes seran per a oficines. La coberta podria disposar d’un mirador. La supefície útil total és de 4.157 metres quadrats.

Actualment s’està plasmant el projecte sobre paper, que el redacten els mateixos tècnics del Port. D’entrada, i a l’espera que es faci públic el concurs de remodelació, una xifra que es mou com a possible en el cost de les obres de l’edifici és de 5 milions d’euros.

El projecte amb el qual es treballa respecta la silueta característica de l’edifici, que li ofereix un particular skyline a Tarragona en la zona costera, tot i que es remodelarà tant exteriorment com interiorment. Tot i això, hi haurà un cert canvi d’estil. Així, es procedirà a substituir l’alumini de la façana.

Jaume Garcia / Joan Marc Salvat