.

Una imatge de la conferència

Una imatge de la conferència

La infraestructura portuària tarragonina va donar a conèixer els serveis logístics i infraestructures eficients davant d’empresaris, operadors logístics i responsables de terminals portuàries a nivell internacional, que es van donar cita la setmana passada a l’esdeveniment TankBank T12 London.

El director de Gestió de Clients i Desenvolupament de Negoci del Port de Tarragona, Jordi Armengol, va oferir una ponència en el marc de la sessió sobre ports europeus on juntament amb el Port de Tarragona, els ports de Rotterdam, Amsterdam i Gant van presentar els seus projectes i estratègies de creixement. Armengol va exposar els factors que aporten competitivitat al Port de Tarragona pel que fa als tràfics de productes químics i petroquímics; les noves infraestructures que donen servei a la indústria implantada al territori com són els serveis logístics o la terminal intermodal.

D’altra banda, el Port de Tarragona va exposar els reptes i oportunitats que aporta la recent ampliació del moll de la química; i en aquesta línia, Armengol es va referir al potencial de la industria química a Tarragona i va exposar les xifres de producció, serveis i les companyies internacionals que conformen el polígon petroquímic a Tarragona. A la vegada, es va exposar ChemMed Tarragona, el cluster que va néixer amb la voluntat de projectar Tarragona, el port i la química a nivell mundial, així com posar en valor les seves fortaleses i els factors competitiu.

TEPSA va ser guardonada amb el premi Terminal of the Year en l’acte d’entrega dels premis Tank Bank 2014.

TankBank T12 London és un esdeveniment que va generar l’oportunitat de generar contactes entre les empreses assistents (networking). En aquesta trobada van participar empreses de la industria d’storage, gestió de terminals químiques i petroquímiques, ports europeus, fabricants de tancs d’emmagatzematge, etc.