.

Un instant de la trobada

Un instant de la trobada

En el marc de l’estratègia de guanyar projecció internacional i obrir-se pas al mercat asiàtic, una delegació del Port de Tarragona ha viatjat a Xina on des d’avui fins el proper dijous 19 està present a la fira Transport & Logistic China 2014, juntament amb Puertos del Estado, per tal de donar a conèixer els seus serveis i infraestructures eficients, així com buscar aliances amb ports xinesos.

El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, lidera aquesta missió comercial, acompanyat del director de Gestió de Clients i Desenvolupament de Negoci, Jordi Armengol; i la cap d’unitat de Desenvolupament de Negoci i I+D del Port, Genoveva Climent. Avui el Port de Tarragona ha realitzat una visita institucional al port de Shangái, primer port del món en moviment de contenidors (el 2012 va moure 32.575.000 TEUS), per tal de buscar aliances i captar tràfic asiàtic.  Àsia és actualment el líder mundial del tràfic de mercaderies marítimes, i el Port de Tarragona pot oferir a Xina la seva ubicació geoestratègica privilegiada al Mediterrani i la seva propera connexió directa amb el mercat europeu.
Els tràfics de càrrega general del Port de Tarragona com són project cargo i Break Bulk han despertat gran interès entre les empreses logístiques xineses. La infraestructura portuària tarragonina ofereix infraestructures especialitzades per aquest tipus de càrrega (peces de grans dimensions per a equips de fàbrica o components que necessiten muntatge al vaixell), i és una dels tràfics de major impuls al Port de Tarragona, en el marc de l’estratègia de diversificació de tràfics.

El Port de Tarragona també ha presentat el clúster ChemMed Tarragona i l’ampliació del moll de la Química, ambdós han despertat molt d’interès en el sector ja que representa una alternativa sòlida que permetrà al Port de Tarragona per competir davant els ports del nord d’Europa.