.

.

TOTS 21

Operació de càrrega de contenidors al Port de Tarragona

El Port de Tarragona manté un servei regular amb els cinc ports més importants d’Àfrica occidental. Aquest servei setmanal i directe, que opera des de la terminal de contenidors DP World Tarragona, és amb els ports de Dakar, Tincan, Lagos, Tema, Takoradi i Abidjan.

Es transporta una mitjana de 325 contenidors setmanals, amb productes tan diversos com a begudes, productes químics, productes plàstics, maquinària, fruites i hortalisses, ferro i acer, entre d’altres. Tots aquests productes que s’exporten procedeixen del territori, i de la zona d’influència més propera del Port de Tarragona.

Aquest servei iniciat per DP World Tarragona el 2014 amb les navilieres Arkas i Zim, s’ha consolidat al llarg del 2016, amb tres noves empreses que han apostat pel Port de Tarragona per a aquests tràfics, com són Cosco, CMA-CGM i Messina. Aquesta línia regular està coberta per cinc vaixells: el Yanki A, el Vivien A, el Corcovado, l’As Palatia, el Milan Trader i el Virginia Trader. Aquest servei contribueix a millorar la competitivitat de les empreses del territori i de l’àrea d’influència portuària.

DP World Tarragona amb aquesta línia regular que realitzen aquestes navilieres capdavanteres, millora els serveis oferts als clients del Port de Tarragona amb uns temps de trànsit més ràpids, freqüències de sortida més competitives i una major cobertura de ports al mercat.

D’aquesta manera, el Port de Tarragona “assumeix el paper de facilitador de l’exportació de les empreses i la indústria del seu hinterland al mercat d’Àfrica occidental”, una de les prioritats del teixit empresarial tarragoní, donat el volum del mercat i les seves necessitats de productes importats, destaca el Port en un comunicat.