TOTS 21

L’objectiu de la instal·lació portuària és créixer en tots els tràfics i, especialment, en la càrrega general.

El Port de Tarragona participa, un any més, al Saló Internacional de la Logística i de la Manutenció (SIL), que se celebrarà del 5 al 7 de juny a la Fira de Barcelona. Com en les edicions anteriors, la infraestructura portuària tarragonina estarà present amb estand propi (D-452 del Pavelló 8). L’objectiu del Port és promocionar les seves infraestructures i serveis i els avantatges que ofereix i que el posicionen com a plataforma logística intermodal de la Mediterrània.

A través de la seva participació en aquest certamen logístic, al llarg dels anys el Port de Tarragona ha establert contactes amb els principals agents en matèria de logística i transport de l’àmbit internacional. L’objectiu de la instal·lació portuària és créixer en tots els tràfics i, especialment, en la càrrega general, tant en contenidors com en càrrega no contenitzada. I és que el Port de Tarragona presenta una proposta lògica i competitiva, tant per preu, servei i hinterland com per tenir una bona capacitat de càrrega i amb eficients connexions ferroviàries.

Projecció internacional com a hub logístic

El Port de Tarragona presenta la seva estratègia intermodal com element clau per a la seva projecció internacional, al mateix temps que garanteix un màxim posicionament a la Mediterrània. Destaca l’ús del ferrocarril, vital per ampliar la seva zona d’influència i per ser port referent a Europa. El Port de Tarragona se situa com el primer d’Espanya en major xarxa ferroviària interna, amb 10,3 km d’ample UIC i 46,3 km d’ample ibèric.

Programa d’actes

En aquesta edició del SIL, el Port de Tarragona ha organitzat un programa d’activitats al seu estand. El programa inclou, el 5 de juny, una xerrada sobre ‘Bunkering de LNG: nova oportunitat a Tarragona’, a càrrec de Luis Lendínez, de Gas Natural Fenosa, que tractarà sobre la nova aposta per aquesta modalitat d’abastiment dels vaixells de càrrega amb un combustible més respectuós amb el medi ambient. El GNL (gas natural liquat) utilitzat com a combustible té diversos avantatges: la versatilitat, l’eficiència, el cost i la flexibilitat, més enllà de la seva repercussió en la RSC.

El dia 6 de juny serà el torn de Charles Misseghers, de Union Maritime et Fluviale de Marseille, que farà una xerrada sobre la nova plataforma per millorar la logística dels productes petroquímics a la Mediterrània.

Dia de la Comunitat Portuària de Tarragona

El tradicional brunch del Dia de la Comunitat Portuària del Port de Tarragona amb motiu del 20è Saló SIL 2018 tindrà lloc el mateix 6 de juny, a les 12h a l’estand del Port de Tarragona.

Jornada logística de l’automòbil

El dia de la cloenda del SIL, dijous 7 de juny, es durà a terme la Jornada Logística de l’Automòbil a la sala XPO LOGISTICS del complex de la Fira de Barcelona. El Port de Tarragona n’és  patrocinador conjuntament amb l’empresa Bergé Logistics.

Cal destacar que el tràfic de vehicles al Port de Tarragona ha experimentat un creixement exponencial en els darrers anys, convertint-te en el sisè port de l’Estat en volum de vehicles transportats. A més, segons l’últim informe de ‘Valoración de la Logística Marítimo-Portuaria’ d’ANFAC (Asociación Española de Fabricantes de Automóviles y Camiones), Tarragona lidera el rànquing de millor port, conjuntament amb el de Santander, per tercer any consecutiu.