.

.

TOTS 21

El vehicle objecte de licitació està expressament dissenyat per tal de dur a terme les tasques pròpies de salvament, rescat i ajuts tècnics. Foto: Port

El passat 5 de novembre, mitjançant la plataforma de Contractació Pública, el Port de Tarragona va publicar l’anunci de formalització del contracte per a l’adquisició d’un vehicle carrossat com a furgó pesat de salvaments diversos. Aquesta compra es un pas més en la posada en pràctica dels acords signats en el marc del conveni de l’agost del 2019, entre l’Autoritat Portuària de Tarragona (APT) i el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya.

El vehicle objecte de licitació està expressament dissenyat per tal de dur a terme les tasques pròpies de salvament, rescat i ajuts tècnics per augmentar l’eficiència en les funcions pròpies relacionades amb la prevenció i el control d’emergències. Entre un total de 3 empreses que es van presentar durant el període de presentació de sol·licituds, ha estat FLOMEYCA, SA. la que finalment ha guanyat el concurs amb un pressupost total de 419.900 euros, sense impostos, i amb un període de lliurament del furgó de fins a 8 mesos.

La compra d’aquest furgó pesat és un dels punts establerts al conveni de col·laboració entre el Departament d’Interior de la Generalitat i l’APT, un conveni que funciona com a eina efectiva per a la coordinació i gestió de les emergències que permet incrementar l’eficàcia de la prevenció i la resposta coordinada i eficient en situacions de crisi.

El conveni del Port amb la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments té una vigència de 4 anys i preveu una inversió en equipament de fins a 150.000€ cada any i de fins a 50.000€ anuals per a formació per tal de millorar l’eficiència en la prevenció i control d’emergències per part dels Bombers de la Generalitat de Catalunya, entre altres serveis de seguretat i protecció.

Redacció