.

Imatge de la reunió informativa que va tenir lloc el passat 29 de setembre al Casal de Masboquera. Foto: Ajuntament

Per tenir cura del medi ambient i millorar la recollida selectiva de residus, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha posat en marxa el servei de recollida porta a porta de la matèria orgànica al nucli de Masboquera.

Aquest servei, que s’ofereix des d’ahir dilluns, 5 d’octubre, «és un primer pas i es podrà ampliar a altres fraccions de residus més endavant», segons ha explicat l’alcalde, Alfons Garcia, als veïns i veïnes del poble en la carta que els ha enviat i en la reunió informativa a la qual els va convocar el passat 29 de setembre i a la qual va assistir en companyia del regidor de Medi Ambient, Frederic Escoda; i del personal municipal d’aquest departament.

El servei es brindarà de dilluns a dissabte; i la recollida es farà a partir de les 21:00h. Cada unitat familiar haurà de treure a la porta de casa seva el cubell reixat amb la bossa compostable que els ha proporcionat l’Ajuntament per a la seva recollida. Els operaris hi passaran casa per casa, recolliran les bosses i deixaran els cubells perquè els puguin continuar utilitzant. En cas que algun veí no disposi del cubell i del joc de bosses compostables, podrà passar pel Casal a buscar aquest material. Quan se’ls esgotin les bosses, podran adreçar-se igualment al Casal, on se’n facilitaran més, també de manera gratuïta.

Perquè aquest sistema sigui efectiu, s’ha retirat el contenidor de matèria orgànica de la zona esportiva del poble i només s’ha deixat operatiu el del costat de les escoles, per si alguna persona no pot utilitzar el servei de porta a porta algun dia puntual.

Masriudoms, el primer poble del municipi on es va implantar aquest servei

Amb aquests ja són dos els nuclis de població del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant on està implantat el servei de recollida porta a porta de la matèria orgànica. En aquest sentit, cal recordar que l’Ajuntament va posar en funcionament aquest servei a Masriudoms com a prova pilot, del 17 de juny al 15 de setembre de 2019.

En vista dels bons resultats, el consistori va decidir continuar prestant aquest servei més enllà del període de temps de la prova. I és que durant aquells 91 dies, s’hi van recollir 1,5 tones de residus orgànics (16,7 kg al dia de mitjana) i 49 famílies van participar en la campanya, el 100% de les famílies empadronades al poble, comptant dos comerços.

Redacció

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */