.

.

TOTS 21

Foto de la sessió del plenari d'avui, on s'ha acceptat l'increment de la tarifa de l'aigua

Foto de la sessió del plenari d’avui, on s’ha acceptat l’increment de la tarifa de l’aigua

Que el bus municipal de Tarragona sigui gratuït, la mesura preelectoral que va imposar l’exalcalde Ballesteros en la part final de l’anterior mandat, és ‘inssuportable i no hi creiemviable’. Així ho ha afirmat l’equip de govern en el le municipal que s’està celebrant aquest matí.

El ple de l’Ajuntament ha donat el vist-i-plau a l’increment del 3% de la tarifa de l’aigua i la congelació del preu del bus, de mercats i del tanatori. L’aprovació de les taxes de les empreses mixtes s’ha aprovat per separat en quatre annexos diferents. L’augment de l’aigua ha prosperat amb l’abstenció de Ciutadans i el PP. Sobre la tarifa del bus, el PP s’ha abstingut i el PSC ha votat en contra. 

La portaveu del grup municipal socialista, Sandra Ramos, recordava que sempre han defensat caminar cap a la gratuïtat del transport públic a la ciutat com un ‘eix central’ de la política social i de sostenibilitat.

 El conseller d’economia i president de l’EMT, Jordi Fortuny, ha assegurat que la gratuïtat ‘és ara per ara insostenible’. Sobre el preu de l’aigua, el portaveu de Ciutadans, Rubén Viñuales considera que és una errada ‘apujar un bé bàsic’. Des de la CUP, Eva Miguel també demana que les inversions les assumeixi la part privada de l’empresa. El portaveu de Junts per Tarragona, Dídac Nadal, ha lamentat que abans de les darreres eleccions municipals no s’assumís l’exempció de pagar el bitllet per als passatgers de centres de treball especial.

D’altra banda, el plenari ha aprovat modificar el contracte de la brossa per tal de suprimir les illes de contenidors soterrats i transformar-les en dispositius de superfície. S’ha aprovat amb l’únic vot en contra de la CUP. Sí que hi ha hagut unanimitat a l’hora d’aprovar la sanció de 60 mil euros a l’empresa FCC per mala praxis en la recollida de la brossa.