.

.

TOTS 21

El ple municipal de l’Ajuntament de Tarragona ha exterioritzat de manera evident la gran preocupació que hi ha sobre com es troba la perifèria boscosa de Tarragona, la immensitat dels seus boscos i de l’Anella Verda després de dos mesos i mig de confinament de la població. El consistori ha aprovat una partida de 100.000 euros per a plans d’ocupació per netejar els boscos i frenar el perill dels incendis, tal com ja havia anunciat Tarragona21.

La regidora Elvira Vidal, de Junts x Tarragona, és la que ha estat la més contundent i ha aixecat l’alarma, com també s’ha mostrat preocupat del mateix el portaveu de Ciutadans Rubén Viñuales.

Vidal ha afirmat que els perímetres més abandonats són els de propietat municipal. ‘Arribem tard’, ha dit, ‘començaran els treballs de neteja a l’octubre?’, s’ha preguntat. ‘No volem que sigui una actuació puntual. Els camins municipals i l’Anella Verda són intransitables, els boscos seran una bomba de rellotgeria, calia preveure-ho amb temps. Cal altres plans d’ocupació ara més amb els ERTOs que hi ha, i fer més accessibles les platges, els parcs i els jardins’.

Rubén Viñuales també ha abordat a la neteja de boscos: ‘Tarragona està envoltada de boscos i és un risc molt seriós, és més que perillós’. Ha demanat que el catàleg d’arbres monumentals sigui consultable.

El tinent d’alcalde d’Hisenda, Jordi Fortuny, ja havia mostrat a aquest digital la preocupació pel cas i en el ple ha recordat que l’any vinent es continuarà amb una altra partida econòmica

Jaume Garcia