.

.

TOTS 21

Instal·lacions de Covestro, antiga Bayer, a Tarragona

Instal·lacions de Covestro, antiga Bayer, a Tarragona

El ple ha aprovat un seguit de declaracions institucionals, entre elles una que insta la Generalitat a redactar un pla de xoc per a els escoles públiques, per tal de fer l’anàlisi i inspeccionst tècniques dels centres educatius de la ciutat, i a posr en marxa un pla de xoc d’inversions.

També ha demanat la millora del parc d’edificis d’ensenyament, situant la despesa educativa en un mínim del 6 per cent del PIB en els proeprs cinc anys. Així mateix, la declaració reclama un pla de millores amb un calendari de deu anys, en la millora en la sostenibilitat, per reduir el consum sense perdre el confort.

La segona declaració institucional ha demanat que el Govern central posi en marxa mesures per afavorir la indústria química de Tarragona. Així, s’ha acordat demanar que es desenvolupin les lleis adients per implantar xarxes elèctriques tancades, com preveu la UE, i instar a derogar les disposicions que limiten l’autoconsum, així com demanar establir polítiques per transformar el mixt de generació elèctrica, de manera que “sigui sostenible, amb més presència de les energies renovables, i reduint els combustibles fòssils i d’origen nuclear”. També s’ha instat la Generalitat a planificar la transició energètica a Catalunya amb el màxim consens.

Una altra declaració institucional ha donat suport als treballadors d’Adif, a més d’una assumida per la CUP i Ciutadans sobre drets dels infants, on es demanava coordinar l’oferta de lleure infantil de les entitats i les administracions per coordinar una xarxa de lleure infantil.

D’altra banda, la CUP presentava una moció de suport als sindicalistes d’Unió de Pagesos encausats arran d’uns aldarulls ocorreguts en una protesta celebrada en 2009 a Reus. Han suposat sis mesos de presó per a quatre pagesos encausats i 100.000 euros de multa al sindicat. La CUP proposava solidaritzar-se amb el sindicat quant a les conseqüències judicials. La moció ha estat tombada amb els vots a favor d’ICV, CUP i ERC, i en contra d’UDC, CDC, PP, C’s i PSC.

El ple s’ha suspès durant 45 minuts per debatre com s’abordarien les 16 mocions presentades pels diferents partits, i finalment un gruix d’elles s’han transformat en declaracions institucionals en existir unanimitat.