.

Una imatge del ple municipal de La Selva del Camp. Foto: Cedida

El consistori selvatà ha celebrat aquest passat dimarts la sessió plenària reservada al mes d’abril, i ho ha fet amb un ordre del dia centrat bàsicament en l’aprovació de diverses qüestions administratives de tràmit.

De totes elles, tres destaquen sobre la resta i són l’ampliació de la dotació econòmica de les beques-premi universitàries, l’aprovació del nou Pla d’Acció d’Energia Sostenible i Clima a partir del qual l’Ajuntament fa un pas endavant en el desplegament de polítiques d’eficiència energètica, i la pròrroga del conveni entre la corporació municipal i el Departament de Drets Socials de la Generalitat pel finançament de les places
públiques de la residència El Vilar.


Altres notícies:


Pel que fa a les beques-premi universitàries, el ple ha donat llum verda a la modificació de les bases d’aquesta línia d’ajuts que recompensa l’excel·lència dels estudiants selvatans que han de realitzar estudis superiors universitaris i de formació professional de grau superior.

En aquest sentit, s’incrementa el nombre de beques universitàries B1, passant de les cinc actuals a les sis, alhora que s’augmenta el seu import, passant dels 400 als 440 euros; dels 200 als 220 euros en el cas de les beques B3, corresponents als cicles superiors de formació professional. La proposta ha prosperat per unanimitat, per bé que Junts i la CUP, a l’oposició, han considerat insuficient l’increment de la dotació.

Les cupaires, a més, han plantejat que el fet de treballar no sigui un factor que resti punts a l’hora d’obtenir les beques-premi.

Sobre el nou Pla d’Acció d’Energia Sostenible i Clima, el PAESC, el tinent d’alcalde, Enric Roberto, ha explicat que és un document estratègic de planificació energètica i climàtica local, elaborat des de la Diputació de Tarragona que conté les línies mestres que el consistori ha de seguir per a superar els objectius establerts per la Unió Europea de cara al 2030, que fixen anar més enllà de la reducció del 55% de les emissions de CO2 al
municipi.

Tots els partits del plenari hi han votat a favor a excepció de Junts, que s’ha abstingut, al·legant que algunes accions que es recullen al PAESC estan poc definides. Roberto ha argumentat que la Diputació disposar de recursos limitats, tot i que l’eina compta amb una base sòlida des de la qual poder treballar.

La residència el Vilar

Referent a la pròrroga del conveni de la residència el Vilar, el ple ha aprovat per unanimitat que el Departament de Drets Socials de la Generalitat segueixi assumint el cost de les 53 places públiques del servei del centre assistencial i les 20 corresponents al centre de dia pel 2026. Es tracta d’un acord interadministratiu, aprovat per unanimitat, que es va renovant anualment.

Més enllà d’aquests punts, la sessió ha aprovat la modificació dels preus del servei del Pavelló, que a partir d’ara, tal com contempla la normativa, s’han d’igualar per a tots els usuaris. Ara bé, des de la regidoria d’Hisenda, Neus Bové ha puntualitzat que aquest canvi no comportarà un increment dels preus per als empadronats al municipi, donat que posteriorment l’empresa Prosel s’encarregarà d’aplicar les bonificacions corresponents.

El ple també ha donat compte d’altres assumptes administratius com la liquidació del pressupost pel 2024, el pla pressupostari a mitjà termini pels pròxims exercicis, dues modificacions de crèdit de l’Ajuntament i la Fundació Pública El Vilar, i la delegació de competències de la regidoria de Personal, que fins ara havia assumit Neus
Bové, a favor de David Lafuente.