.

.

TOTS 21

El consell d’administració de l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) del Camp de Tarragona, que s’ha celebrat aquest dijous, ha acordat donar inici als treballs per a la redacció del Pla director de mobilitat (PDM) del Camp de Tarragona.

Es tracta del document que té per objecte planificar les estratègies de mobilitat en l’àmbit geogràfic de l’ATM, que inclou les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès, amb una població de 640.000 habitants aproximadament.

Els objectius estratègics són potenciar la mobilitat sostenible, amable amb l’entorn, segura, saludable, inclusiva, intel·ligent i digital. El document prioritzarà els desplaçaments a peu, la bicicleta i el transport públic. Un dels reptes del Pla serà també aportar solucions a l’alt volum de transport de mercaderies.

Un dels punts de referència del Pla és l’Enquesta de Mobilitat Quotidiana, presentada l’any 2021, que assenyala que la mobilitat del Camp de Tarragona és majoritàriament interna.

Els treballs s’inicien aquest any 2022 i es preveu tenir-los enllestits a finals de l’any 2023. Es crearà un grup de treball tècnic per poder donar suport i fer el seguiment del desenvolupament del Pla.

Redacció