.

.

TOTS 21

Imatge de la reunió entre la Generalitat i els pescadors de Tarragona. Foto:Tarragona21

Imatge de la reunió entre la Generalitat i els pescadors de Tarragona. Foto:Tarragona21

Un 20% menys de captures de sardines i la disminució de la mida del seitó han condemnat els darrers anys els pescadors de peix blau de Tarragona.

Els pescadors han vist i han denunciat en reiterades ocasions que guanyar-se la vida actualment és pràcticament impossible. De fet des de la Confradia de Tarragona es parla de sous que no superen els 300 euros i de pagaments de 10 euros al dia per pescador.

En les darreres reunions amb la Generalitat, la primera a Tarragona i la segona a la seu de Pesca del Govern català sembla que no han servit per aconseguir un compromís ferm del Govern català com tampoc de l’espanyol per aconseguir ajuts pels pescadors tarragonins.
El president de la Confradia de pescadors de Tarragona, Esteve Ortiz, ja va denunciar que el Govern de l’Estat sempre ha mirat més cap el cantàbric que cap el Mediterrani. Els pescadors de Tarragona volen fer la veda d’un mes sencera i l’Estat només en pagaria quinze. Uns pagamets que a més a més acostumen a arribar tard i s’acomulen durant els darrers quatre anys.

A aquesta problemes cal sumar-hi que un estudi fet per el Govern francès, determina que el problema del peix blau al Mediterrani va més enllà d’un problema puntual i s’ha de buscar en el canvi mediambiental d’un mar castigat i massa contaminat.  Un estudi que per cert també han demanat que es faci a la costa catalana per confirmar les afirmacions que arriben des de França.

Els pescadors han decidit aturar l’activitat el pròxim 4 d’abril i tirar pel dret amb protestes que pensen portar fins la porta dels Governs català i espanyol si no se solucionen les seves demandes.

Els pescadors van decidir convocar aquesta acció de vaga en l’assemblea que es va celebrar aquest dilluns a la nit.