.

.

TOTS 21

Durant la nit es van sentir havaneres i es va servir rom cremat

Durant la nit es van sentir havaneres i es va servir rom cremat

El patró Boris Villanueva, del Morabito, s’erigeix un any més en el guanyadors de la festa del calamar de Salou, després que l’any passat empatés a punts amb l’embarcació Estrella, i en la 38a edició també es fes amb el trofeu del liderat. Dissabte a la nit, en el decurs d’un sopar al Club Nàutic de Salou amb un molt bon ambient es va donar a conèixer el veredicte dels premis d’aquesta celebració festiva que enguany arriba ja als 40 anys de tradició marinera i pescadora.

L’alcalde Pere Granados va voler agrair “l’esforç de les moltes persones que després d’aquests 40 anys s’han fet a la mar i que any rere any han fet més gran aquesta festa, consolidada i que és ja part del nostre patrimoni cultural”, assegurava Pere Granados. El batlle junt amb la regidora de Cultura, Maria José Rodríguez, organitzadors de la festa, eren els encarregats de lliurar els trofeus als participants que al llarg d’aquesta setmana, s’han endinsat a la mar en busca de calamars.

El batlle recordava com “enguany hem tingut un temps força variable i, si ve dilluns començàvem amb una temperatura pràcticament primaveral i un mar en calma, els dos darrers dies el temps i la mar no han permès que es pogués sortir, tot i això, val a dir que els dies que s’ha sortit han estat prou profitosos i ens han permès veure grans captures, tant de calamars com de sípies i pops”.

Així, finalment, el resultat de la festa ha estat la següent. L‘Embarcació que s’ha endut el primer premi ha estat “ Morabito I” patró Boris Villanueva i tripulants: Gerard Salvadó , Manuel Marsal i Antonio Vázquez. El segon premi ha anat ha estat per “ Salou”, amb el patró Fransesc Orts i tripulant: Òscar Salvador. I, finalment, l’embarcació “Delfi II” amb el patró Angel González i tripulants: Joan Curto, Maria Lluïsa Espejo i Salvatore Noto es van fer amb el 3r premi.

A més, també es van lliurar els premis al calamar més gran i al major nombre de captures de calamars. Així, el president del Nàutic, Godofredo Domínguez i el de la societat de pesca, Alfred Alós, van lliurar els premis a l’embarcació que ha aconseguit el major número de captures de calamar: “Morabito I” i després a l’embarcació “ Rogelio” amb el patró Rogelio Brull i tripulants: Dani Plaza i David Brull, els quals es van endur el premi al calamar més gran amb un pes de 1326 gr. La vetllada va finalitzar amb l’actuació del grup d’Havaneres i tonades Port Salou.