.

 

GALERIA DE FOTOS AL FINAL DE LA NOTÍCIA

La rambla Lluís Companys ha acollit aquest matí una jornada històrica: per primer cop, Tarragona ha celebrat de forma oficial la Festa de la primavera xinesa, l’inici de l’Any nou. La benvinguda a l’any del Gall ha estat marcada pel color i l’alegria de la desfilada dels elements festius xinesos, però també per la solemnitat de la presència de la cònsol general adjunta de la República Popular Xinesa a Barcelona, Tang Lingyun.

Lingyun: “És important per integrar els xinesos al territori”

“Estem molt contents de poder celebrar la nostra festa principal en aquesta aquesta ciutat, que també té una cultura mil·lenària”, ha manifestat Tang Lingyun. La cònsol ha destacat la importància d’aquests actes per fomentar la integració de la població xinesa al territori. Segons Lingyun, des d’avui Tarragona s’uneix a les més de 150 ciutats del món que celebren aquesta festa fora de la Xina.

Prats: “Gràcies per compartir aquest patrimoni amb nosaltres”

Al seu torn el regidor de Cultura de Tarragona, Josep Maria Prats, ha agraït que la comunitat xinesa de Tarragona compartís el seu patrimoni amb la ciutat:  “Tarragona és una barreja de cultures i una terra d’acollida. Us volem donar les gràcies per compartir aquesta celebració amb nosaltres, i que se sumi d’aquesta manera al patrimoni de la ciutat.”

5.000 xinesos tarragonins

Segons ha mencionat Prats, al voltant de 5.000 tarragonins són d’origen xinès. La celebració ha estat una iniciativa de l’Associació Cultura Xinesa Tarragona, presidida per Yang Yang, que coordina una escola de xinès que porta el seu nom. També hi ha col·laborat l’Associació Xinesa de la província de Tarragona. “Fa molts anys que visc a Tarragona i he estudiat a la URV, per això volia que la meva cultura interactués amb la d’aquesta ciutat. Estem molt contents de la rebuda que ha tingut la celebració”, ha declarat Yang Yang.

Fa cinc mesos que van començar els preparatius per aquest esdeveniment, on hi han col·laborat una seixantena de persones entre ciutadans d’origen xinès i amants de la cultura d’aquest país asiàtic. També hi han ajudat associacions de cultura xinesa de Barcelona, que els han cedit els dracs i els lleons per fer la cercavila. “Volem repetir-ho cada any, i a poder ser fent-ho cada cop més gran. El pròxim cop ens agradaria celebrar-ho a la Rambla Nova”, ha manifestat Miquel Rigau, vicepresident de l’Associació Cultura Xinesa de Tarragona.

La cercavila de lleons, dracs i altres elements festius xinesos ha estat l’acte principal de la celebració. Com és tradicional Lingyun, Prats i altres autoritats han pintat els ulls dels lleons abans que comencés la cercavila pel tram de la rambla Lluís Companys més proper a la plaça Imperial Tarraco, on també hi havia mitja dotzena de parades que oferien tallers i altres mostres de la cultura xinesa.

Romà Rofes