.

El jurat creu que el nou passeig de la Boca de la Mina “exemplifica la perfecta integració de paisatge i història”. Foto: Cedida

El projecte de millora i recuperació del passeig de la Boca de la Mina, promogut per l’Ajuntament de Reus i encarregat a l’estudi d’arquitectura Batlle i Roig, ha estat seleccionat pel jurat internacional del Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà 2024, promogut pel CCCB, com una de les obres finalistes en la categoria general.

A la convocatòria s’han inscrit un total de 297 projectes, corresponents a 35 països europeus. Els projectes escollits s’ubiquen a Bèlgica, Espanya, Geòrgia, Irlanda, Itàlia, Països Baixos, Polònia i Suïssa. La majoria d’ells corresponen a ciutats de mitjana escala, el que demostra que la sensibilitat i l’esforç per promoure espais públics de qualitat existeix a tot el territori europeu, més enllà de les grans capitals.

El Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà és un certamen biennal i honorífic que, des de l’any 2000, reconeix les millors intervencions de creació, transformació i recuperació dels espais públics de les ciutats europees.


Altres notícies:


El jurat reconeix que el nou passeig de la Boca de la Mina “exemplifica la perfecta integració de paisatge, història, necessitats ecològiques i activitats de salut i oci a través d’un disseny cuidat. L’ús de maons fets a ma crea un caràcter coherent per al lloc, mentre que l’estratègia clara de gestió de l’aigua millora la permeabilitat del paisatge urbà. Aquesta proposta afavoreix les activitats a l’aire lliure per als ciutadans de Reus i el seu entorn, fomentant beneficis tan ecològics com lúdics”.

El 28 d’octubre, els finalistes de la categoria general, presentaran els seus projectes al jurat. Les obres premiades es donaran a conèixer el 29 d’octubre. Tots els actes tindran lloc al CCCB.

El projecte de millora i recuperació del passeig de la Boca de la Mina ja ha estat reconegut amb altres guardons. L’any passat, el projecte va rebre el Premi Nan x Fundació ONCE a l’accessibilitat en la 17a edició dels Premis NAN als Millor Projectes d’Arquitectura i Materials de Construcció. Igualment, va optar al premi del festival WAF corresponent a la categoria “Landscape – gardens, parks, ecological/environmental”, a la qual el passeig de la Boca de la Mina hi va participar en haver estat seleccionat com a finalista.